Annonce
Odense

SkoleIntra bliver fortid: Nu lanceres moderne og brugervenlig skoleplatform

Både eleverne selv og deres forældre har adgang til Aula, der fra uge 43 afløser SkoleIntra og bliver den nye platform for folkeskolernes og fritidsordningernes kommunikation. Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
En moderne og brugervenlig kommunikationskanal mellem forældre og institutioner lanceres i næste uge for 17.500 elever i Odense.

I to årtier har SkoleIntra været en fast del af hverdagen for forældre, lærere og pædagoger. Men fra uge 43 bliver det en anden virkelighed for cirka to millioner brugere på landsplan, når SkoleIntra udskiftes med Aula.

I Odense drejer det sig om 17.500 elever, deres forældre og omkring 2500 ansatte på skoler og i SFO'er, som får gavn af den nye kommunikationskanal mellem forældre og institutioner, når det handler om lektier, læreplaner eller lus i klassen.

Ifølge Kombit, som er kommunernes it-fællesskab, der står bag løsningen, kan man se frem til en simpel platform, som fremtidige brugere skal være med til at udvikle, lyder det i en pressemeddelelse fra Poul Ditlev Christiansen, projektejer for Aula i Kombit:

- Vi har ønsket at skabe en enkel og brugervenlig løsning, som er nem for lærere og pædagoger at arbejde i, og hvor forældre let kan følge med i børnenes hverdag og trivsel. I udviklingen af Aula har vi haft både administrativt personale, skolelærere, elever og forældre til at teste løsningen. Siden sommerferien har 24 skoler fra både store og små kommuner desuden brugt Aula og givet os en masse feedback på løsningen, siger han.

Annonce

Løbende udvikling

Med den nye platform er der også sat midler af til, at den kan tilpasses og udvikles i fremtiden.

- Den version af Aula, der tages i brug nu, indeholder de funktioner, der skal til for at understøtte et godt skole-hjem-samarbejde. Men brugerne vil også opleve, at Aula løbende bliver forbedret, udvidet og tilpasset til de behov, der opstår. Aula videreudvikles på baggrund af input fra alle typer af brugere, og næste version af Aula kommer allerede til november, siger Poul Ditlev Christiansen fra Kombit.

Aula lanceres på hovedparten af landets folkeskoler i uge 43, og i 2020 bliver løsningen taget i brug i dagtilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce