Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skolehærværk: Brændemærker og smadrede flasker på legeplads

Kedeligt syn mødte medarbejdere og elever på Nordagerskolen, da de kom tilbage fra weekend. Arkivfoto

Skoleleder Per Midtgaard ærgrer sig over, at der endnu en gang er udøvet hærværk på skolens område.

Ringe: Brændemærker i borde/bænkesæt, mærker efter bilræs på boldbanen, knuste flasker på SFO'ens legeområde og en ødelagt væg.

Det syn mødte medarbejdere og elever ind til på Nordagerskolen mandag morgen. Hærværket er sket i løbet af weekenden.

- Der er synlige spor efter, at der har været afholdt ungdomsgilder med henkastede flasker, cigaretskodder og borde, der har været lidt ild i. Det har ikke udviklet sig til noget stort, men det er frustrerende, at der er smadret flasker på legepladsen, hvor de små børn holder til. Det er et kæmpe oprydningsarbejde, siger han.

Nordagerskolen har hen over sommeren været plaget af lignende epsioder.

- Skolen ligger meget åbent, og området burde kunne bruges af byens borgere. Det er også vores intention, at den skal det. Men det kræver jo, at de, der kommer, kan behandle det ordentligt.

Faaborg-Midtfyn Kommune har overvågning på skolens område, som politiet nu har bedt om at få lov at se. Derudover er SSP-folkene også gået ind i arbejdet med at få stoppet hærværket.

- Vi har selv sat sedler op, hvor der står, at man skal rydde op efter sig, og vi har også været omme at snakke med nogle de første, der dukker op om eftermiddagen. Men det løber af hænderne på dem, når de bliver en stor flok, siger Per Midtgaard.

Han håber, at der nu falder ro på, når skolen igen er bemandet i hverdagene.

- Og nu hvor vejret ikke er så godt længere, så lægger det heller ikke så meget op til at samles udendørs, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce