Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skolehærværk: Brændemærker og smadrede flasker på legeplads

Kedeligt syn mødte medarbejdere og elever på Nordagerskolen, da de kom tilbage fra weekend. Arkivfoto

Skoleleder Per Midtgaard ærgrer sig over, at der endnu en gang er udøvet hærværk på skolens område.

Ringe: Brændemærker i borde/bænkesæt, mærker efter bilræs på boldbanen, knuste flasker på SFO'ens legeområde og en ødelagt væg.

Det syn mødte medarbejdere og elever ind til på Nordagerskolen mandag morgen. Hærværket er sket i løbet af weekenden.

- Der er synlige spor efter, at der har været afholdt ungdomsgilder med henkastede flasker, cigaretskodder og borde, der har været lidt ild i. Det har ikke udviklet sig til noget stort, men det er frustrerende, at der er smadret flasker på legepladsen, hvor de små børn holder til. Det er et kæmpe oprydningsarbejde, siger han.

Nordagerskolen har hen over sommeren været plaget af lignende epsioder.

- Skolen ligger meget åbent, og området burde kunne bruges af byens borgere. Det er også vores intention, at den skal det. Men det kræver jo, at de, der kommer, kan behandle det ordentligt.

Faaborg-Midtfyn Kommune har overvågning på skolens område, som politiet nu har bedt om at få lov at se. Derudover er SSP-folkene også gået ind i arbejdet med at få stoppet hærværket.

- Vi har selv sat sedler op, hvor der står, at man skal rydde op efter sig, og vi har også været omme at snakke med nogle de første, der dukker op om eftermiddagen. Men det løber af hænderne på dem, når de bliver en stor flok, siger Per Midtgaard.

Han håber, at der nu falder ro på, når skolen igen er bemandet i hverdagene.

- Og nu hvor vejret ikke er så godt længere, så lægger det heller ikke så meget op til at samles udendørs, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce