Annonce
Odense

Skoleelever interviewede OB-spillere: - Irriterer din storesøster dig?

Mads Frøkjær-Jensen (tv) og Anders K. Jacobsen skulle svare på spørgsmål om alt mellem himmel og jord onsdag på besøg i 3.b. på Rosengårdskolen. Foto: Simon Staun
Onsdag efter 4-1 sejren i træningskampen mod HB Køge deltog seks OB-spillere i et velorkestreret pressemøde i de tre tredjeklasser på Rosengårdskolen, hvor eleverne skal skrive deres egen bog med udgangspunkt i interviewet.
Annonce

Det er ikke den dårligste dag at skulle interviewes i 3.b. på Rosengårdskolen. Jana Ayad Abou Lebde fylder ni år og har brunsviger med til hele klassen og naturligvis også de to superligaspillere Mads Frøkjær-Jensen og Anders K. Jacobsen, der stiller op til det uformelle pressemøde.

Eleverne har forberedt sig grundigt. Der er lavet pressekort, som går på skift, og nogle af tomandsgrupperne har forberedt flere end 20 spørgsmål inden for temaer som "fritid", "familie" og ikke mindst "fodboldkampe".

Efter at have tanket op på brunsviger og sunget fødselsdagssang på engelsk får Belal Raiskhil og Adam Belal Adbul Hadi lov at skyde det første spørgsmål af sted. De vil gerne vide, om OB-spillerne spiser eller drikker noget specielt inden kamp.

- Vi drikker og spiser ikke noget specielt op til kampene. Jeg har ikke nogen faste rutiner, det handler mest om, at det skal være mad, der ikke er for tungt eller fedtholdigt. Så skal vi også huske at drikke en masse, fordi vi sveder meget under en kamp, siger Anders K Jacobsen.

Fødselaren Jana og Nanna Nagah Mohamad vil gerne vide, hvordan det var for Mads Frøkjær-Jensen at score sit første mål i weekendens kamp mod Horsens.

- Jeg smilte noget mere, end jeg plejer at gøre, når jeg scorer. Jeg løb lidt forvirret rundt, men det var en meget fed følelse, siger 20-årige Mads Frøkjær-Jensen.

Der var pyntet med OB-tørklæde i dagens anledning, og flere af eleverne i 3.b. havde også iført sig OB-trøjer. Ved bordet sidder klasselærer Sidsel Rose Kongstad, der havde forklaret eleverne om åbne og lukkede spørgsmål. foto: Simon Staun
Annonce

Anders kører i en Peugeot 508

Nanna-Cecilie Hauge Hald og Miabella Møller Gruelund Andersen vil gerne vide, om OB-spillerne ofte har hjemve.

- Ikke rigtigt. Vi er ikke så meget væk, da det tit kun er enkelt dag. Når vi er på træningslejr et par gange om året, kan vi være væk i 10 dage, og så kan man godt komme til at savne dem derhjemme. Men det er en del af vores job at være væk, så det er man bevidst om på forhånd, siger Anders K. Jacobsen.

Den unge holdkammerat kender godt til at savne familien. Han flyttede til Odense fra København allerede som 15-årig.

- Jeg har boet alene, siden jeg var 15. Da jeg spillede på ungdomsholdet, savnede jeg ofte min familie, svarer Mads Frøkjær-Jensen.

Der er mange spørgsmål omkring private og familiære forhold. En gruppe vil gerne vide, hvor mange søskende spillerne har, og hvad de hedder. En anden vil gerne vide, hvad deres forældre hedder og jubler sammen med resten af klassen på gulvet begejstret, da Anders k. Jacobsen fortæller, at hans forældre hedder Ulla og Lars. Der bliver også grinet lidt, da Anders k. Jacobsen fortæller, at han kører i en Peugeot 508 og hverken en Ferrari eller Lamborghini som forventet.

Det ville ikke være et ordentligt pressemøde i en tredjeklasse, hvis ikke der blev spurgt til yndlingsdyr (løve i begge tilfælde), livret (sushi for Anders og laks for Mads), hvilken telefon de har, og hvordan de fejrer juleaften. De to faste OB-skribenter på denne avis, Niels Abildtrup og Leif Rasmussen, burde lade sig inspirere til næste pressemøde. Og måske låne spørgsmålet fra Nanna Nagah Mohamad til Anders K Jacobsen.

- Irriterer din storesøster dig?

- Nu er det mange år siden, vi boede sammen. Men dengang, vi gjorde, tror jeg godt, vi kunne blive irriterede på hinanden. Søskende er altid lidt trætte af hinanden.

Et svar, der vækker genklang hos de spørgelystne juniorreportere, som ikke har lært reglen om, at man aldrig må bede om autograf af dem, man netop har interviewet.

OB-spillerne havde naturligvis medbragt en stak autografkort, der blev signeret efter pressemødet. Foto: Simon Staun
Klassebolden blev naturligvis også signeret, mens OB's egen kameramand foreviger seancen. Foto: Simon Staun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB fik uafgjort i en hårdt spillet affære

Annonce