Annonce
Assens

Skoledebat giver to nye V-kandidater

Som formand for forældrebestyrelsen stemte Karin Nedergaard Christiansen dørklokker for at samle underskrifter mod en lukning af overbygningen på Ebberup Skole. Nu er hun klar til at samle stemmer nok til at få en plads i byrådet for Venstre. Arkivfoto: Jens Wognsen

Karin Nedergaard Christiansen og Pia Offer Madsen stiller på for Venstre til kommunalvalget til november.

De gjorde sig begge to positivt bemærket i det halve år, skoledebatten rasede i Assens Kommune. Karin Nedergaard Christiansen kæmpede for, at Ebberup Skole skulle bevare overbygningen, mens Pia Offer Madsen slog mange slag for, at modellen fra landsbyordningerne skulle bestå og bredes ud til flere områder.

De blev begge hørt, fik deres argumenter igennem og gjorde en forskel.

Det har givet dem blod på tanden, så de har begge to meldt sig som kandidater for Venstre til det kommunalvalg, som finder sted tirsdag den 21. november.

Karin Nedergaard Christiansen, der er formand for forældrebestyrelsen på Ebberup Skole, har altid haft interesse i at påvirke tingene omkring sig, og den følelse har deltagelsen i skoledebatten kun styrket, forklarer hun om baggrunden for hendes kandidatur.

- Det har været rigtig spændende at se, om man kunne være med til at påvirke processerne omkring det. Det er det, der har tændt mig; at jeg måske kan være med til at påvirke fremadrettet også, siger Karin Nedergaard Christiansen, der blev spurgt af Venstre, om hun ville stille. Efter nogle måneders betænkningstid slog hun til.

Proceduren var den samme for Pia Offer Madsen. Hun blev også opfordret til at stille op.

- Det har modnet hos mig langsomt. Det skærende punkt for mig var, at jeg kunne konstatere, at nærdemokratiet virker i Assens Kommune. Der var en periode, hvor jeg og andre var i tvivl om, politikere i den process, der var lagt op, reelt havde tid og lyst til at lytte til borgerne.

- Det har jeg fået bekræftet, at det har mange partier. Mange politikere har vist en stor interesse. Derfor har jeg en stor tillid til, at nærdemokratiet virker, og det har jeg lyst til at være del af, begrunder Pia Offer Madsen sit kandidatur.

Venstre

Søren Steen AndersenDan Gørtz

Lars Kristian Pedersen

Henning Jensen

Ole Knudsen

Erik Klindt Andersen

Rie Nielsen

Henrik Mott Frandsen

Nikolaj Leed Henriksen

Henrik Bonnerup-Kjær

Torben Poulsen

Jens Jakobsen

Marianne Svane Therp

Sarah Lundsberg

Ib Walther Jensen

Jeanette Stage Pedersen

Lars Tastum Madsen

Pia Offer Madsen

Søren Edlefsen

Tine Grau Poulsen

Knud Søby

Karin Nedergaard Christiansen

Henrik Jørgensen

Jan Klausen

Flere kandidater kan nå at komme på listen.

20. marts holder Venstre medlemsmøde, hvor rækkefølgen på kandidaterne på opstillingslisten fastlægges.

Pia Offer Madsen, her med sønnen Carl i hånden, er del af det kandidathold, Venstre kan mønstre frem mod kommunalvalget til november. Arkivfoto: Lasse Hansen

Ikke kun skolesnak

Selvom skoledebatten var katalysatoren, så bliver det ikke kun skolerne, der får opmærksomhed fra de to kvinder, hvis de bliver valgt ind.

Begge peger på, at lokalsamfundenes fortsatte udvikling er kernestof for dem.

- Jeg er blevet ekstra motiveret af at se, hvilke gode kræfter der er i lokalsamfundene, og hvor meget folk kan; hvad vi egentlig kan herude i provinsen, når vi bliver trykket på maven og ikke får alt serveret, siger Pia Offer Madsen, der har boet i Odense og København.

- Jeg har aldrig oplevet et sådant engagement før. Det er derfor, jeg synes, det giver mening at engagere sig i lokalpolitik, fordi jeg kan se, hvor vigtigt det er, at man som borger engagerer sig. Det vil jeg gerne gøre mere direkte og få mere direkte indflydelse på de ting, der bliver besluttet. Ikke bare inden for uddannelse, men også erhverv og fritidsområdet.

Karin Nedergaard Christiansen siger:

- Skolestrukturdebatten har vist, at det selvfølgelig handler om at sikre nogle gode vilkår for vores børn og unge, men skolestrukturdebat handler også rigtig meget om udvikling i lokalsamfundene. Det er et emne, som breder sig vidt ud, fordi det påvirker mange andre ting også end kun, at vi skal have gode skoler og daginstitutioner for vores børn.

Enhedslisten

Kaj Alstrup, kontaktperson i Enhedslisten i Assens Kommune, oplyser, at Enhedslisten endnu ikke har en kandidatliste klar.Partiet holder generalforsamling 28. marts, og her vil kandidaterne blive valgt.

Flere kandidater kan komme på listen i tiden efter generalforsamlingen, slår Kaj Alstrup fast.

SF

SF i Assens Kommune har endnu ikke en kandidatliste klar. Den vil først være tilgængelig, efter partiet har holdt generalforsamling.Den finder sted mandag 27. marts, oplyser formand for SF Assens Poul Erik Kristiansen.

Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti er først klar med deres byrådskandidater torsdag efter et opstillingsmøde.Det fortæller Jens Henrik Thulesen Dahl, der har meldt sig parat til at være spidskandidat, siger han.

I byrådsgruppen sidder han, Tage Kiltang Bartholin, Betina Signe Stick og Hans Bjergegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce