Annonce
Assens

Skolechef om kritik af Aarupskolen: Der er altid et tilbud til barnet

Esben Krægpøth, leder af Dagtilbud og Skole i Assens Kommune. Arkivfoto
Ifølge Esben Krægpøth, der er leder af Dagtilbud og Skole i Assens Kommune, har kommunen de specialskoletilbud, der er behov for. Han kan dog ikke kommentere Kimmie Jensens sag i dybden.

Kimmie Jensen underviser i øjeblikket sin 10-årige søn i hjemmet, fordi han ikke har fået plads på hverken Lærkeskolen eller Salbrovadskolen. Hun mener ikke, at det kan være rigtigt, at sønnen skal være i Aarupskolens helhedsafdeling, hvis han ikke føler sig tryg ved afdelingen.

Den kritik har Fyens Stiftstidende forholdt Esben Krægpøth, leder af Dagtilbud og Skole i Assens Kommune, der dog forklarer, at han ikke kan kommentere den konkrete sag.

- Men jeg kan fortælle, at når et barn skal noget andet, end det alle andre børn skal, så foregår der en visitationsproces, siger han.

Men grunden til, at Kimmie Jensen ikke har lyst til, at hendes søn skal til Aarup, er, at der har været mange problemer op til flytningen, og hun ikke føler sig tryg ved skolen, selvom den er blevet forankret på en anden måde. Er det ikke forståeligt, at hun ikke har lyst til at have sit barn der, selvom han er visiteret til det?

- Det har jeg ingen kommentarer til, for jeg kan ikke udtale mig i konkrete sager. Der ligger altid en visitation, som der er en konklusion på, og den er forældrene bekendte med.

Kan det være rigtigt, at en kommune lader det være op til hende og sønnen selv at finde ud af hans skolegang?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Men har kommunen ikke et ansvar for at sikre, at alle børn kommer i skole, uanset omstændighederne?

- Alle børn, der er tilmeldt skole, skal komme i skole. Selvfølgelig har vi det. Og det gør alle børn også.

Ifølge Esben Krægpøth burde det være muligt for alle familier at finde et passende skoletilbud til deres børn i Assens Kommune.

- Vi kan lave de tilbud, som politikerne vedtager, vi skal have i Assens Kommune. De har vedtaget, at vi har helhedsskolen i Aarup, og det er det tilbud, som de børn, der er visiteret til det, passer til. Ellers bliver man visiteret til et andet tilbud, og der er altid et tilbud til barnet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce