Annonce
Assens

Skolechef om kritik af Aarupskolen: Der er altid et tilbud til barnet

Esben Krægpøth, leder af Dagtilbud og Skole i Assens Kommune. Arkivfoto
Ifølge Esben Krægpøth, der er leder af Dagtilbud og Skole i Assens Kommune, har kommunen de specialskoletilbud, der er behov for. Han kan dog ikke kommentere Kimmie Jensens sag i dybden.

Kimmie Jensen underviser i øjeblikket sin 10-årige søn i hjemmet, fordi han ikke har fået plads på hverken Lærkeskolen eller Salbrovadskolen. Hun mener ikke, at det kan være rigtigt, at sønnen skal være i Aarupskolens helhedsafdeling, hvis han ikke føler sig tryg ved afdelingen.

Den kritik har Fyens Stiftstidende forholdt Esben Krægpøth, leder af Dagtilbud og Skole i Assens Kommune, der dog forklarer, at han ikke kan kommentere den konkrete sag.

- Men jeg kan fortælle, at når et barn skal noget andet, end det alle andre børn skal, så foregår der en visitationsproces, siger han.

Men grunden til, at Kimmie Jensen ikke har lyst til, at hendes søn skal til Aarup, er, at der har været mange problemer op til flytningen, og hun ikke føler sig tryg ved skolen, selvom den er blevet forankret på en anden måde. Er det ikke forståeligt, at hun ikke har lyst til at have sit barn der, selvom han er visiteret til det?

- Det har jeg ingen kommentarer til, for jeg kan ikke udtale mig i konkrete sager. Der ligger altid en visitation, som der er en konklusion på, og den er forældrene bekendte med.

Kan det være rigtigt, at en kommune lader det være op til hende og sønnen selv at finde ud af hans skolegang?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Men har kommunen ikke et ansvar for at sikre, at alle børn kommer i skole, uanset omstændighederne?

- Alle børn, der er tilmeldt skole, skal komme i skole. Selvfølgelig har vi det. Og det gør alle børn også.

Ifølge Esben Krægpøth burde det være muligt for alle familier at finde et passende skoletilbud til deres børn i Assens Kommune.

- Vi kan lave de tilbud, som politikerne vedtager, vi skal have i Assens Kommune. De har vedtaget, at vi har helhedsskolen i Aarup, og det er det tilbud, som de børn, der er visiteret til det, passer til. Ellers bliver man visiteret til et andet tilbud, og der er altid et tilbud til barnet, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce