Annonce
forside

Skolebestyrelse efter lederfyring: - Vi havde et fint samarbejde med Jens

Nordskolen skal efter fyringen af Jens Winther på jagt efter en ny skoleleder. Arkivfoto: Roland Petersen.

Efter fyringen af Nordskolens leder, vil skolebestyrelsen nu se fremad, lyder det fra formand.

Snøde: Den nu forhenværende skoleleder på Nordskolen, Jens Winther, er i denne uge blevet fyret. Formand for skolebestyrelsen, Thomas Borum Reuss, blev orienteret om beslutningen søndag aften, og næste morgen fik personalet og forældrene beskeden.

Thomas Borum Reuss fortæller, at skolebestyrelsen, der blev valgt i sommers, har haft et velfungerende samarbejde med den fyrede skoleleder.

- Vi har haft et fint samarbejde med Jens, siger han.

Bestyrelsesformanden erkender, at fyringen sætter den lille skole, der i forvejen kæmper med faldende elevtal, i en ny situation:

- Det er en svær tid, men vi er i gang med at vende udviklingen (i elevtal, red.), og en ny leder vil være en brik i det, siger Thomas Borum Reuss, der peger på, at skolebestyrelsen og skolen som helhed nu skal tænke fremad:

- Vi får med en ny leder nogle friske øjne på det hele. Jeg tror på, at vi kan drive det et godt sted hen, siger han.

Annonce

På jagt efter fuldtidsleder

Thomas Borum Reuss fortæller, at bestyrelsen bakker op om Susse Vibeke Lentz, der er konstitueret leder af skolen, indtil der findes en ny skoleleder.

Jens Winther havde, siden han tiltrådte som skoleleder i april 2014, været ansat på halv tid. Men i Langeland Kommunes sparekatalog for 2019 fremgår det, at skolelederen skal have fuld tilstedeværelse på skolen.

Centerchef for Trivsel og Læring Lone Bjerregaard bekræfter, at kommunen forventer at finde en fuldtidsleder for Nordskolen, når den nye skoleleder skal udpeges. Hun understreger samtidig, at fyringen af Jens Winther ikke har nogen sammenhæng med, at Nordskolens leder fra det nye års start skal være fuldt til stede på skolens matrikel.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce