Annonce
Odense

Skolebørn så chaufførernes blinde vinkler

Husk at vinke til chaufføren. Når han vinker tilbage, ved du han har set dig.

Skolebørn på Ejerslykkeskolen i Odense lærte, hvordan man undgår at blive kørt ned.

Selv for en voksen var det en aha-oplevelse, da Lastbilkaravanen som Lastbiltransportens brancheorganisation ITD står bag, kom til Ejerslykkeskolen i Odense.

For bag rattet på en 40 ton tung lastbil er det mere end svært at se, hvor mange små og store cyklister der er rundt om køretøjet.

Og med hjælp fra en bog og ikke mindst sange fra skuespilleren Magda, der sang at det er svært at være cool, når man er kørt over af et hjul, fik ungerne disse råd med på vejen.

Få altid øjenkontakt med chaufføren og vink meget gerne til ham. når han vinker tilbage, ved du han har set dig.

Kan du ikke få øjenkontakt, så bliv bag lastbilen, så han kan se dig.

Efter et par timer på den odenseanske skole, hvor det var det lokale transportfirma Poul Schou, der leverede lastbiler og chauffører til undervisningen, trillede karavanen videre.

Karavanen når i alt at besøge syv byer over hele landet, hvor fokus er på eleverne i 0. til 2. klasse.

Annonce
Køerne var lange for at komme op i de store lastbiler og lære om blinde vinkler.
Der er masser af spejle i kabinerne. Men derfor kan det stadig være svært at se, hvem der er ved siden af vognen.
Seks-årige Yacob og vennen Sourena fra O. C. på Ejerslykkeskolen havde travlt med at kigge spejle.
De store lastbiler var et stort trækplaster. Udover spejlene fik chaufførerne fra Odense-firmaet Poul Schou også det meget stillede spørgsmål: Hvor sidder hornet?
Da vinklerne var tjekket ud, fik børnene lov til at komme en tur på ladet.
Sådan en flok skolebørn fylder ikke meget ved siden af en stor lastbil.
Skuespilleren og hovedfiguren i en bog om sikker trafik, Magda, sagde pænt farvel efter et par timer. Nu triller karavanen videre rundt i landet, for at lære børn om trafik.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce