Annonce
Odense

Skolebørn så chaufførernes blinde vinkler

Husk at vinke til chaufføren. Når han vinker tilbage, ved du han har set dig.

Skolebørn på Ejerslykkeskolen i Odense lærte, hvordan man undgår at blive kørt ned.

Selv for en voksen var det en aha-oplevelse, da Lastbilkaravanen som Lastbiltransportens brancheorganisation ITD står bag, kom til Ejerslykkeskolen i Odense.

For bag rattet på en 40 ton tung lastbil er det mere end svært at se, hvor mange små og store cyklister der er rundt om køretøjet.

Og med hjælp fra en bog og ikke mindst sange fra skuespilleren Magda, der sang at det er svært at være cool, når man er kørt over af et hjul, fik ungerne disse råd med på vejen.

Få altid øjenkontakt med chaufføren og vink meget gerne til ham. når han vinker tilbage, ved du han har set dig.

Kan du ikke få øjenkontakt, så bliv bag lastbilen, så han kan se dig.

Efter et par timer på den odenseanske skole, hvor det var det lokale transportfirma Poul Schou, der leverede lastbiler og chauffører til undervisningen, trillede karavanen videre.

Karavanen når i alt at besøge syv byer over hele landet, hvor fokus er på eleverne i 0. til 2. klasse.

Annonce
Køerne var lange for at komme op i de store lastbiler og lære om blinde vinkler.
Der er masser af spejle i kabinerne. Men derfor kan det stadig være svært at se, hvem der er ved siden af vognen.
Seks-årige Yacob og vennen Sourena fra O. C. på Ejerslykkeskolen havde travlt med at kigge spejle.
De store lastbiler var et stort trækplaster. Udover spejlene fik chaufførerne fra Odense-firmaet Poul Schou også det meget stillede spørgsmål: Hvor sidder hornet?
Da vinklerne var tjekket ud, fik børnene lov til at komme en tur på ladet.
Sådan en flok skolebørn fylder ikke meget ved siden af en stor lastbil.
Skuespilleren og hovedfiguren i en bog om sikker trafik, Magda, sagde pænt farvel efter et par timer. Nu triller karavanen videre rundt i landet, for at lære børn om trafik.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce