Annonce
Sydfyn

Skole-praktikant smittet: 27 børn og 4 ansatte sendt hjem i corona-karantæne

Coronatest ved Byens Hus i Jelling. Foto: Mette Mørk
Praktikant i skolefritidsordningen testet positiv med corona, og det sendte 27 børn og fire medarbejdere på Humble Skole til test.
Annonce

Humble: 27 børn og 4 medarbejdere med tilknytning til Humble Skole blev i weekenden sendt i corona-karantæne.

Det skete efter, at en praktikant i skolefritidsordningen lørdag blev testet positiv for corona. Praktikanten, der er elev i udskolingen på Ørstedskolen i Rudkøbing, er i et fast praktikforløb i sfo’en på Humble Skole, og da skoleleder Merete Borch lørdag morgen fik nys om, at praktikanten var smittet, blev et større udredningsarbejde sat i gang.

Man fandt frem til, at 27 børn og 4 ansatte havde været i en eller anden form for nærkontakt med den smittede praktikant, og de blev alle kontaktet personligt med en besked om at blive testet to gange og blive hjemme, indtil der var svar på prøverne.

Samtidig informerede Merete Borch efter samråd med fungerende skolechef Anne Seidelin alle børn, forældre og medarbejdere via skolens intranet.

- Forældrene tog det rigtig pænt, da vi ringede rundt til dem, og de har fulgt alle retningslinjer. Og dem, der bekymret har ringet tilbage til os, har vi haft en rigtig god dialog med, fortæller Merete Borch.

Mandag blev en særlig dag på skolen, for man var stadig usikker på, om smitten skulle have spredt sig yderligere, fortæller skolelederen.

- Derfor gjorde vi det, at vi satte én eller højst to lærere på hver klasse fra klokken 8 til 14, og samtidig sørgede vi for, at personalet ikke krydsede hinanden og i det hele taget havde minimal kontakt. Vi vidste jo ikke, om der var nogen, der havde båret smitten videre, så vi tog alle forholdsregler, siger Merete Borch.

Hun har ikke kendskab til, at nogle af de 27 børn eller 4 ansatte skulle være testet positive.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce