Annonce
Assens

Skole og lokalråd jubler: Pengeregn over Højfyn

Gitte Kondrup Ebbesen, skoleleder på Vissenbjerg Skole, og Søren Damsgaard, formand for Vissenbjerg Skoles støtteforening, er her fotograferet i "Hullet", som måske allerede i år bliver forvandlet til en spritny legeplads. Arkivfoto: Lærke Bjørn Bang
Med donationer på sammenlagt knap 1,7 mio. kroner fra Nordea-fonden er projekter i Vissenbjerg og Tommerup St. i mål.
Annonce

Tommerup St./Vissenbjerg: Smilene var brede i både Vissenbjerg og Tommerup St. onsdag formiddag, da Nordea-fonden kunne fortælle, at den støtter både etableringen af en ny legeplads ved Vissenbjerg Skole og et rekreativt område i Tommerup St. med så mange penge, at begge projekter er i mål.

- Vi har svært ved at få armene ned. Nu kan vi få vores store fantastiske aktivitetsplads. Det havde vi godt nok ikke regnet med. Vi troede, at vi skulle ud at søge flere fonde, siger Søren Damsgaard, som er formand for Vissenbjerg Skoles Støtteforening.

Foreningen får 739.550 kroner af Nordea-fonden til projektet "Byens legeplads - fællesskabet om det sunde, gode liv".

Projektet koster samlet omkring en million kroner, og med bidrag fra Sjov Fredag, Lokalsamfundspuljen og Vissenbjerg Skole er den samlede projektsum nu i hus.

Den nye legeplads skal etableres på et område, der i daglig tale kaldes "Hullet". Her har Vissenbjerg Skoles SFO tidligere haft en skurvogn stående, men den brændte i 2019. Måske kan legepladsen allerede blive færdig i år, håber Søren Damsgaard, som i tankerne lægger planer for, hvordan byens nye samlingssted skal fejres.

- Jeg tænker, at når det hele står færdigt, skal vi have en grand opening, hvor vi inviterer borgmesteren, skolens personale, familier, forældre og børn i lokalsamfundet, siger han.

Annonce

Glædelig nyhed

Også i Tommerup Stationsby er der glæde at spore. Tommeruppernes Lokalråd har sat sig for at rejse penge til et rekreativt område ved de nye regnvandssøer, som  Assens Forsyning er i gang med at grave bag området ved Parkvej.


Det er simpelthen det fulde beløb, vi havde søgt om, og det plejer vi ikke at få, så det er en meget glædelig nyhed.

Martin Winther-Gaasvig, formand for Tommeruppernes Lokalråd


Også dette projekt er nu indenfor rækkevidde. Nordea-fonden støtter projektet "Tallerupsøerne - klima, luft og leg" med 919.500 kroner.

- Vi har i forvejen samlet 365.000 kroner ind, og med den her pulje kan vi få lavet alle de ting, vi gerne vil have. Det er en virkelig god nyhed, siger formand for Tommeruppernes Lokalråd, Martin Winther-Gaasvig.

Martin Winther-Gaasvig, formand for Tommeruppernes lokalråd. Arkivfoto: Kim Rune

Lige nu bliver der gravet på livet løs i området, så det bliver nok engang i løbet af næste år, lokalrådet går i gang med at "pynte" området med rekreative elementer som stier, hytter og andre aktive elementer, fortsætter han.

En stor del af projektet skal etableres ved frivilligt arbejde, og ifølge Martin Winther-Gaasvig har lokalrådet fået afslag på flere ansøgninger om støtte fra fonde, så derfor varmer donationen fra Nordea-fonden ekstra meget.

- Det er simpelthen det fulde beløb, vi havde søgt om, og det plejer vi ikke at få, så det er en meget glædelig nyhed, siger han.

Annonce

Det syder og bobler

Den pulje, som Vissenbjerg Skoles Støtteforening og Tommeruppernes Lokalråd har fået penge fra , hedder "Her bor vi".

Nordea-fonden uddeler 36 mio. kroner fra puljen til småbyer med henblik på at samle borgere i et fælles indbydende byrum.

- Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet, udtaler direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce