Annonce
Kerteminde

Skole jubler: Vinder 1,3 millioner kroner

Arkivfoto
Munkebo Skole har løftet de svageste elever så meget, at skolen vinder 1,3 millioner kroner fra en særlig pulje i Undervisningsministeriet

Munkebo: Hvem går ikke og drømmer om at vinde en million kroner?

På Munkebo Skole er den drøm nu blevet til virkelighed, selvom der godt nok er hele 500 børn og adskillige voksne til at dele pengene. Munkebo Skole har nemlig vundet 1,3 millioner kroner fra en særlig pulje i Undervisningsministeriet, der blev nedsat af den tidligere regering til at løfte fagligt svage elever.

- Det er rigtig dejligt, ja. Vi er rigtig glade, siger skoleleder Tina Nygaard.

Annonce

Skal ikke bruges på tivoli

For at få del i puljen på i alt 500 millioner skal skolerne i hvert af årene 2017-2020 reducere andelen af elever, der ikke opnår mindst 4 i karaktergennemsnit i hvert af fagene dansk og matematik, med fem procentpoint. Det er lykkedes for Munkebo Skole, og i øjeblikket tænker personale, elevråd og bestyrelse sig grundigt om, inden de tager på shoppingtur, understreger Tina Nygaard:

- Vi er meget ydmyge overfor sådan en pose penge. De skal bruges til noget, vi ellers ikke har råd til. De skal ikke bruges på drift eller tivoli, men som en investering i fremtiden. Vi overvejer, hvordan vi bedst muligt kan lave investeringer på undervisningsmateriale, inkluderende læringsmiljøer, nye skolemøbler eller aktiv læring.

Det haster ikke, og der er ingen risiko for, at kommunekassen finder på at hapse dem.

- Pengene er låst på vores skole. De kan ikke på nogen måde indgå i kommunens samlede budget, fortæller Tina Nygaard, der er klar til at fortælle mere, når skolen har fundet ud af helt præcist hvad pengene skal bruges til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce