Annonce
Kerteminde

Skole jubler: Vinder 1,3 millioner kroner

Arkivfoto
Munkebo Skole har løftet de svageste elever så meget, at skolen vinder 1,3 millioner kroner fra en særlig pulje i Undervisningsministeriet

Munkebo: Hvem går ikke og drømmer om at vinde en million kroner?

På Munkebo Skole er den drøm nu blevet til virkelighed, selvom der godt nok er hele 500 børn og adskillige voksne til at dele pengene. Munkebo Skole har nemlig vundet 1,3 millioner kroner fra en særlig pulje i Undervisningsministeriet, der blev nedsat af den tidligere regering til at løfte fagligt svage elever.

- Det er rigtig dejligt, ja. Vi er rigtig glade, siger skoleleder Tina Nygaard.

Annonce

Skal ikke bruges på tivoli

For at få del i puljen på i alt 500 millioner skal skolerne i hvert af årene 2017-2020 reducere andelen af elever, der ikke opnår mindst 4 i karaktergennemsnit i hvert af fagene dansk og matematik, med fem procentpoint. Det er lykkedes for Munkebo Skole, og i øjeblikket tænker personale, elevråd og bestyrelse sig grundigt om, inden de tager på shoppingtur, understreger Tina Nygaard:

- Vi er meget ydmyge overfor sådan en pose penge. De skal bruges til noget, vi ellers ikke har råd til. De skal ikke bruges på drift eller tivoli, men som en investering i fremtiden. Vi overvejer, hvordan vi bedst muligt kan lave investeringer på undervisningsmateriale, inkluderende læringsmiljøer, nye skolemøbler eller aktiv læring.

Det haster ikke, og der er ingen risiko for, at kommunekassen finder på at hapse dem.

- Pengene er låst på vores skole. De kan ikke på nogen måde indgå i kommunens samlede budget, fortæller Tina Nygaard, der er klar til at fortælle mere, når skolen har fundet ud af helt præcist hvad pengene skal bruges til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce