Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skole henter testbil: Faaborgensere kan blive testet torsdag

Testbilen kommer torsdag til Faaborg. Både borgere, elever og lærere kan blive testet ved Svanen. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen, Ritzau Scanpix
Skoleleder Henrik Andersen skaffer testbil til Faaborg efter mindre coronaudbrud på Øhavsskolens afdeling Svanen
Annonce

Faaborg: Skoleleder Henrik Andersen er lykkedes med at hente regionens coronatestbil til Faaborg torsdag, og det betyder, at de borgere, der måtte ønske det, kan blive testet i tidsrummet kl. 9-12.

Fra 13-17 kan alle skolens elever blive testet inde på skolen.


Vi har i dag ikke fået rapporteret flere smittetilfælde, hvorfor status stadig er 3 smittede elever i samme 7. klasse, samt en smittet lærer på Svanen.

Skoleleder Henrik Andersen, onsdag


Det fortæller Henrik Andersen i en besked, der er sendt ud til forældrene.

Svanen, der huser folkeskoleleverne fra 7.-10. klasse blev, er ramt af corona. Tre elever i 7. klasse blev testet positive mandag, og tirsdag morgen meddelte en lærer også, at han var testet positiv, så Henrik Andersen har efter samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed valgt at sende 200 elever hjem, nemlig dem fra 7., 9. og 10. klasse.

Henrik Andersen oplyste de relevante elever og forældre om den smittede lærer tirsdag morgen. Arkivfoto: Morten Rode

I beskeden til forældrene onsdag skriver Henrik Andersen:

"Vi har i dag ikke fået rapporteret flere smittetilfælde, hvorfor status stadig er 3 smittede elever i samme 7. klasse, samt en smittet lærer på Svanen.

For at understøtte det forsigtighedsprincip vi allerede har iværksat ved at sende en stor del af eleverne fra Svanen hjem, vil vi gerne hjælpe til at alle kan testes nemt og hurtigt, således at eleverne kan komme tilbage på skolen og deres normale hverdag.

Vi er lykkedes med at få testbilen frem til Øhavsskolen afd. Svanen i morgen torsdag d. 10/9, sådan at alle vores elever kan blive testet og vi på den måde kan få sikkerhed for, at vi ikke har yderligere spredning af Covid-19."

Det er altså kl. 9-12 testbilen holder ved Svanen, hvor borgere kan møde op, og 13-17 at elever og lærere tilbydes test inde på skolen.

Det skal bemærkes at børn under 12 år ikke testes.

Skolelederen opfordrer til, at man holder god afstand og følger afmærkninger, så retningslinjerne kan overholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce