Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skitsegalleri i soloudbrud

Theis Vallø Madsen er i gang med at hænge skitser op i butikken, der åbner i forbindelse med kulturnatten. Foto: Bent Warncke
Skitsehandler Theis Vallø Madsen flytter fra GaleRiget i Bøjestræde til eget galleri på Torvet.

Faaborg: Nyeste skud på stammen af butikker i Faaborg er Skitsehandlen, som kunsthistorikeren Theis Vallø Madsen i efteråret åbnede i GaleRiget i Bøjestræde.

Men pladsen i det lille galleri er blevet for trang, og fredag i forbindelse med kulturnatten åbner Theis Vallø Madsen et selvstændigt galleri på Torvet 3 i Faaborg i lokalet, der ligger lidt nede ad Tårngade.

Selv om han stadig går og indretter den nye butik, satser han på, at galleriet kan byde gæster indenfor fredag klokken 15.

- Jeg kalder det en smugåbning, for vi er ikke helt færdig med at indrette lokalet. Det kan godt være, at der stadig ligger lidt ledningsstumper på gulvet, men sådan må det være, siger han.

I butikken/galleriet kommer han til at præsentere et pænt udvalg af de mange hundrede originale skitser, som han har til salg.

- Jeg har jo mange forskellige typer skitser lige fra 1800-tallet frem til i dag - her kan jeg vise bredden i udvalget, siger han.

Satsningen sker også, fordi han har mærket en øget købsinteresse for skitserne, som han har samlet sammen over en længere periode.

- Det betød virkelig meget at gå fra kun at være en webshop, til at folk kunne komme ind i GaleRiget og se tingene, siger Theis Vallø Madsen.

Butikken kommer også til at sælge en række kunstplakater, som han selv har designet og produceret. Typisk små originale skitser, der er blevet forstørret op og farvelagt.

- Jeg vil også gerne løbende lave arrangementer og udstillinger med forskellige kunstnere. Det her lokale giver mulighed for at have en stor del af samlingen hængende og samtidig lave den slags, fortæller han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce