Annonce
Sport

Boldene fløj i øst og vest i åbningskampen - men Viktor Axelsen bevarede det kølige overblik og vandt

Viktor Axelsen var bare glad for at være sluppet gennem den ofte nervepirrende første runde. Men anerkendte indsatsen fra Loh Kean Yew, som er en af de daglige træningsmakkere i Dubai. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Den olympiske mester måtte igennem en rodet første runde-kamp mod en af de daglige træningsmakkere fra Dubai. Hastigheden på boldene virkede for høj, og begge spillere smed ofte bolden ud over baglinjen.

BADMINTON: Helt forudsigeligt blev den olympiske mesters første kamp i Denmark Open en  nervøs og urytmisk affære.

Men det vigtigste var helt banalt, at Viktor Axelsen vandt og dermed holder interessen for turneringen brandvarm.

Loh Kean Yew fra Singapore - nummer 39 på verdensranglisten - blev slået i to sæt med cifrene 21-19, 21-14.

Annonce

De to spillere kendte hinanden godt. Loh Kean Yew er således en af Axelsens træningsmakkere i Dubai, som danskeren flyttede til efter OL-triumfen i sommer.

At de to altså finpudser formen sammen til daglig, viste sig at være Axelsens fordel.

Danskeren førte det meste af første sæt, men Loh var aldrig mere end et par point væk. Axelsens største føring var ved 10-6 og 11-7.

Underlig oplevelse

Når man som Sport Fyn havde fulgt flere af de fascinerende Thomas cup-kampe i sidste uge, var det en lidt underlig oplevelse at følge Axelsens første nedslag i hjembyen.

Væk var de intense, lange og opslidende dueller fra Aarhus.

De blev afløst af korte og ofte fejlprægede dueller fra begge spillere.

Da Sport Fyn efter kampen fra rød zone talte med Viktor Axelsen over zoom-link - fordi der stadig er visse restriktioner - blev opfattelsen af det urytmiske element bekræftet af Axelsen, da han blev spurgt, om boldene ikke var endda meget hurtige?

- Jo, det var en anden oplevelse end i Aarhus i sidste uge. Det var meget hurtige, og jeg håber vi får en hastighed på dem, for ellers vil det ødelægge for meget for turneringen, sagde Axelsen.

Annonce

Boldene røg ud

Flere gange sendte spillerne på skift bolden ud, og flere gange bad de om at få tjekket kendelserne om inde eller ude via hawk eye-teknikken - kontrol via video.

Axelsen bekræftede også indtrykket af, at det som stort set set altid i første runde var en spændt oplevelse.

- Ja, det var en typisk første runde-kamp. Sådan er det bare ofte. men jeg var meget glad for støtten her på hjemmebane, og det betød meget, sagde Axelsen.

Sport Fyn vurderer dog, at Axelsen læste kampen taktisk optimalt, når nu spillet ikke kørte i vanlig stil. Ud fra devisen om, at hvis det står 12-12- i et sæt eller endnu bedre 14-12 - og man er den rutinerede mester mod den frit spillende outsider - så skal man i det mindste sørge for at spille pænt sikkert og ikke tage unødige chancer og så bare spille på, at den unge Singapore-spiller føler sig presset til at satse, jo længere man nærmer sig slutningen af kampen.

Annonce

Niveauforskel

I andet sæt blev det dog mere mere tydeligt, at der var niveauforskel på de to spillere. Axelsen og Loh fulgtes ganske vist ad frem til 8-8. Derfra blev det 12-8 i dansk favør, inden Loh igen fik udlignet.

Fjerboldene kan vælges i forskellig hastighed og tyngde, og forhold som lufttryk, temperatur og træk i hallen spiller ind

Sport Fyn om valget af bolde

Men så tog Axelsen fat og afgjorde kampen uden farlig slingrevals.

Axelsen har endnu til gode at vinde Denmark Open. Det tætteste han er kommet på triumfen, var de to optrædender i semifinalerne i 1015 og 2019.

Men nu bliver det spændende, om referee - stævnets hoveddommer og hans hjælpende stab - finder den "rette" hastighed, når de torsdag formiddag tester boldene i Odense Idrætshal.

Fjerboldene kan vælges i forskellig hastighed og tyngde, og forhold som lufttryk, temperatur og træk i hallen spiller ind. Så vidt Sport Fyn erfarer, vælger referee dog dagens bolde for hele dagen og for alle fem kategorier, og da der er forskel på, hvor meget højt og hvor fladt spil, der er i eksempelvis i herresingle og mixeddouble, er det en videnskab i sig selv.

Annonce

Møder inder

I anden runde skal Viktor Axelsen møde inderen Lakshya Sen, der slog landsmanden Sourabh Verma med suveræne 21-9, 21-7.

Lakshya Sen vandt tidligere på året Holland Open - en af de næstbedste Grand Prix-turneringer -over netop Loh Kean Yew - Axelsens første runde-modstander onsdag i Odense - med klare cifre i to sæt.

Men den olympiske mesters entré i Denmark Open afslørede igen, at intet er givet i denne sport, når 32 verdensklasse-spillere mødes.

Det er et godt tip, at Viktor Axelsen bør kunne vinde torsdagens kamp efter nogenlunde samme recept som i åbningen - det behøver ikke at være kønt hele tiden, men det skal såre simpelt bare ende med flere vundne dueller end modstanderen og dermed en sejr.

Videoindslag fra TV2 Fyn:

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Middelfart

- Vi har fundet en fremragende placering: Ny tankstation med vaskehal på vej tæt på motorvejsafkørsel

Fyn

Hun kæmper børnenes kamp. Derfor bør Sara Ekknud Windell være Årets Fynbo

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Livsstil For abonnenter

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Navne For abonnenter

Dødsfald: Når Holger Mejlbjerg fortalte danmarkshistorie, strittede alle ører

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Annonce