Annonce
Middelfart

Skipper sigtet for spritsejlads: Turistkontor dropper turbåd til hvalsafari

Turistchef Trine Lai har valgt at fjerne hvalsafari-turene med M/S Fortuna fra VisitMiddelfarts hjemmeside efter lørdagens påsejlinger i Gl. Havn. Foto: Jan Bonde
Gæsterne ombookes nu i stedet til Middelfarts anden turbåd, Mira III.

Middelfart: Det er gennem VisitMiddelfarts hjemmeside, at man booker fisketure og hvalsafari med M/S Fortuna. Turistchef Trine Lai har efter lørdagens hændelse valgt at fjerne M/S Fortunas hvalsafari-ture fra hjemmesiden.

- Manden er godt nok ikke blevet dømt endnu, men vi vil være på den sikre side, så der ikke er nogen chance for, at gæsterne udsættes for det, vi har hørt, der er sket i lørdags, siger Trine Lai.

Turistkontoret blev mandag kontaktet af lokale, som var øjenvidner til episoden i Gl. Havn.

- Da sagen stadig verserer, vil jeg ikke gå i detaljer, men det vi får fortalt, skal andre gæster ikke udsættes for, siger Trine Lai.

Hun fortæller desuden, at Nadine Hauptmann allerede mandag kontaktede turistkontoret og bad om, at samtlige gæster på lørdagens tur fik deres penge retur.

- Det var en af mine medarbejdere som modtog beskeden, jeg har efterfølgende forsøgt at få en forklaring, men det har hun ikke ønsket at give os, siger Trine Lai.

- Hun har dog forsikret mig, at den pågældende skipper ikke får lov at sejle skibet mere, og at det udelukkende er den gamle ejer af skibet, Jørgen Lyck, som vi har fuld tillid til, der sejler fiskeneturene. Derfor har vi ladet dem blive på vores hjemmeside, forklarer turistchefen Trine Lai.

Turene med hvalsafari ombookes nu til den anden turbåd i Gl. Havn, Mira III.

Fyens Stiftstidende erfarer at VisitMiddelfart også er blevet kontaktet af en af lørdagens passager ombord på M/S Fortuna. Vedkommende har i en mail bedt om at få sine penge retur, i mailen er samtidig en beskrivelse af en fuld skipper og påsejlingerne i Gl. Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce