Annonce
Kerteminde

Skiltekrig: Nu skal arbejdsgruppe lave nye regler

Jesper Hempler understreger, at almindelige borgere er meget velkomne til at give deres bidrag med til de nye regler. Det kan de for eksempel gøre ved at henvende sig på mail eller på Facebook. Foto: Peter Ammitzbøll

En arbejdsgruppe nedsat af Teknisk Udvalg skal komme med gode råd til at modernisere reglerne for skiltning og ude-servering i Langegade. De nye regler forventes klar i marts 2019.

Kerteminde: Efter længere tids stridigheder om butikkernes skiltning på Langegade, har Teknisk Udvalg nu nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til ændringer af gældende retningslinjer for skiltning og ude-servering.

De nuværende regler har eksisteret i omkring 25 år, og har vist sige ikke helt at være tidssvarende. Desuden ønsker man, at lave nogle retningslinjer, der er lettere at administrere.

- Vi skal sikre, at folk kan bevæge sig rundt i byen, også hvis man har en barnevogn, eller er handicappet, så skal man kunne komme rundt på fortovene i handelsgaden. Men på den anden side skal det også være en levende gade, hvor det kan være muligt at lave noget reklame, for det man gerne vil sælge, siger Jesper Hempler, formand for Teknisk udvalg. Han er desuden udvalgets repræsentant i arbejdsgruppen.

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Kommunen, Cityforeningen, Seniorrådet, Handicaprådet, Bevaringsforeningen og Jesper Hempler, der er repræsentant for Miljø- og Teknikudvalget.

- Det er jo ikke nødvendigvis os politikere, der er de klogeste, og det er vores administration måske heller ikke nødvendigvis. Men hvis vi går en masse parter sammen, også dem der har butikker og andre organisationer, så tror jeg, at vi sammen kan udvikle den bedst mulige løsning, siger han.

Processen skal afsluttes ved en politisk behandling af de retningslinjer, som arbejdsgruppen har foreslået, senest i marts 2019.

- Vi ser nu egentlig gerne, at det kan blive før. Det tror jeg også godt, at det kan, siger Jesper Hempler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce