Annonce
Kerteminde

Skiltekrig: Nu skal arbejdsgruppe lave nye regler

Jesper Hempler understreger, at almindelige borgere er meget velkomne til at give deres bidrag med til de nye regler. Det kan de for eksempel gøre ved at henvende sig på mail eller på Facebook. Foto: Peter Ammitzbøll

En arbejdsgruppe nedsat af Teknisk Udvalg skal komme med gode råd til at modernisere reglerne for skiltning og ude-servering i Langegade. De nye regler forventes klar i marts 2019.

Kerteminde: Efter længere tids stridigheder om butikkernes skiltning på Langegade, har Teknisk Udvalg nu nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til ændringer af gældende retningslinjer for skiltning og ude-servering.

De nuværende regler har eksisteret i omkring 25 år, og har vist sige ikke helt at være tidssvarende. Desuden ønsker man, at lave nogle retningslinjer, der er lettere at administrere.

- Vi skal sikre, at folk kan bevæge sig rundt i byen, også hvis man har en barnevogn, eller er handicappet, så skal man kunne komme rundt på fortovene i handelsgaden. Men på den anden side skal det også være en levende gade, hvor det kan være muligt at lave noget reklame, for det man gerne vil sælge, siger Jesper Hempler, formand for Teknisk udvalg. Han er desuden udvalgets repræsentant i arbejdsgruppen.

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Kommunen, Cityforeningen, Seniorrådet, Handicaprådet, Bevaringsforeningen og Jesper Hempler, der er repræsentant for Miljø- og Teknikudvalget.

- Det er jo ikke nødvendigvis os politikere, der er de klogeste, og det er vores administration måske heller ikke nødvendigvis. Men hvis vi går en masse parter sammen, også dem der har butikker og andre organisationer, så tror jeg, at vi sammen kan udvikle den bedst mulige løsning, siger han.

Processen skal afsluttes ved en politisk behandling af de retningslinjer, som arbejdsgruppen har foreslået, senest i marts 2019.

- Vi ser nu egentlig gerne, at det kan blive før. Det tror jeg også godt, at det kan, siger Jesper Hempler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce