Annonce
Kerteminde

Skilte-krigere tabte slaget: Nu er det igen tilladt at cykle ved populær strand i Kerteminde

Morten Stjernholm har i månedsvis kæmpet for en bedre skiltning ved Sydstranden. Privatfoto
Morten Stjernholm har kæmpet for en bedre skiltning af cykelforbuddet ved Sydstranden. Da de nye skilte kom op, fjernede politikerne forbuddet - og de nye skilte.
Annonce

Kerteminde: Der er stadig længe til juleaften, men cyklisterne i Kerteminde har alligevel fået sig en tidlig julegave. Efter det i årevis har været forbudt at cykle på den naturskønne promenade, der strækker sig fra badehusene ved Sydstranden og ned mod havnen, har politikerne besluttet at ophæve forbuddet.

Skiltene er blevet fjernet, "fordi forbuddet ikke giver mening," fortæller Lars Ole Valsøe (K), der er medlem af miljø- og teknikudvalget:

- Der er rigtig mange, der har glæde af at cykle den vej, og det synes jeg, de skal have lov til uden at føle sig som lovbrydere. Forestil dig, at du er ude at cykle dig en tur, og du kommer ned fra klinten og møder et "cykling forbudt"-skilt nede ved det gamle Pax, så skal du i princippet trække hele vejen hen ad promenaden, indtil du når havnen. Jeg cykler der tit, og jeg oplever ikke, at det giver problemer for hverken gående eller cyklister.


Der er rigtig mange, der har glæde af at cykle den vej, og det synes jeg, de skal have lov til uden at føle sig som lovbrydere.

Lars Ole Valsøe (K), medlem af miljø - og teknikudvalget


Vil det sige, at du selv har brudt forbuddet?

- Ork ja, mange gange.

Annonce

Svært at håndhæve

Desuden var forbuddet umuligt at håndhæve, supplerer Terje Pedersen (DF):

- De eneste, der er myndighed på det område, er politiet, og vi ved alle, at de har meget andet at tage sig til. Derfor virker det lidt komisk at have et forbud, hvis det alligevel ikke bliver håndhævet, siger han.

Der har i årevis været cykelforbud på Sydstranden, men skiltningen var mangelfuld, så derfor blev dette skilt for nylig stillet op. Nu har politikerne besluttet, at de skal pilles ned igen. Foto: Helle Kryger

Taknemlige cyklister kan sende en venlig tanke til Morten Stjernholm. Det var nemlig ham,  der rejste sagen for to måneder siden ved at sende en mail til Kerteminde Kommune. Han har en ferielejlighed nær Sydstranden, og hans familie har i over 80 år ejet et af de små badehuse i nærheden. Han har i flere år observeret de mange cyklister på strækningen og efterlyste flere skilte, der informerer om cykelforbuddet.

"Der bør opsættes yderligere skiltning, således at cyklisterne oplyses der, hvor de kommer ind på stien," lyder det i hans første mail sendt midt i oktober. Han foreslår også, at forbuddet kun skal gælde i sommerperioden, hvor der er mange badegæster på stranden. Alternativt at det droppes helt, da det alligevel ikke bliver overholdt.

I november bliver nye skilte sat op på strækningen, hvorefter sagen lander på politikernes bord i miljø- og teknikudvalget. De beslutter helt at droppe forbuddet, og sidst i november bliver de nye skilte pillet ned igen.

Annonce

Ingen retter sig efter det

Morten Stjernholm ryster på hovedet af forløbet:

- Det lyder som regel nummer ét i offentligt forbrug. Hvorfor bruge pengene én gang, når man kan bruge dem to gange.

Han havde håbet på, at forbuddet blev droppet om vinteren, hvor der er god plads på strækningen, men indført igen i højsæsonen, hvor der er mange badegæster på stranden. Men det vil Lars Ole Valsøe ikke være med til:

- Nej, så skal vi gå og sætte skilte op og pille skilte ned hele tiden. Og ingen retter sig jo alligevel efter det. Det er otte måneder om året, hvor stranden ikke bliver brugt. Der er jo også masser af sommerdage, hvor der ikke er folk på stranden, fordi vejret er halvdårligt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce