Annonce
Kultur

Skilt og gul hjelm solgt for vildt beløb: Tv-vært sender stor pose penge til byfesten i Snave efter tyveri af byskilte

Peter Ingemann har solgt sin karakteristiske knallerthjem på en auktion, da han føler skyld for, at hans tv-program indirekte har udløst en ny bølge af tyverier af Snave-skilte. Arkivfotos: Privatfoto/Kim Rune.
Søndag sluttede Peter Ingemanns auktion, hvor en gul knallerthjem og et Snave-byskilt var på højkant. Beløbet stak af i de afgørende minutter.

Snave: En intens auktion om en gul knallerthjelm og et Snave-byskilt sluttede søndag eftermiddag klokken 14.

Tv-værten Peter Ingemann satte for nogle dage siden sin knallerthjem på højkant, da han ville undskylde, at han uforvarende var med til at sætte en ny bølge af tyverier af Snave-byskilte i gang i forbindelse med programserien Ingemann, Fyn & Lolland-Falster, der løb over skærmen på TV2 i starten af februar.

Efterfølgende skænkede Assens Kommune et Snavebyskilt til auktionen, som i løbet af søndagen mere eller mindre stak af.

I løbet af de sidste timer voksede beløbet fra omkring 20.000 kroner til hele 50.001 kroner lige inden slutfløjtet.

Jeg har lige skrevet med vinderen, som har bekræftet. Det er fantastisk. Det er helt vildt, siger Peter Ingemann til Fyens Stiftstidende.

Tv-værten havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at hjelmen - og byskiltet - ville gå for sådan et stort beløb.

- Det skal jeg ærligt indrømme, siger han.


Jeg har lige skrevet med vinderen, som har bekræftet. Det er fantastisk

Peter Ingemann, tv-vært


Peter Ingemann donerer halvdelen af beløbet til Blå Kors. En organisation, der står ham nær.

Annonce

Tovholder er taknemmelig

Tv-værten ville oprindeligt dække udgifterne til de fem byskilte og fire standere, som er blevet stjålet og ødelagt, siden programmet løb over skærmen. Det ville anslået løbe op i 5000-7000 korner. Men Assens Kommune har takket nej. I stedet går halvdelen af beløbet fra auktionen - altså hele 25.000 kroner - til Snavefesten. Det glæder tovholder på Snavefesten, David Anderson.

- Det er helt vildt. Nu skal jeg i samråd med foreningerne finde ud af, hvad pengene specifikt skal bruges til. Det kunne være noget med livemusik eller underholdning til børnene, men det er kun mine egne idéer, lyder det fra tovholderen.

Han understreger, at det også kommer an på, hvilke restriktioner der er i starten af juni, hvor  Snavefesten plejer at blive afviklet med både havetraktortræk, der tiltrækker op mod 300 mennesker, MGP-fest for børnene samt en konkurrence, hvor det gælder om at "stjæle" et Snave-byskilt, som er sat op til lejligheden.

- Vi er meget taknemmelige. Det handler hovedsageligt om, at vi kan gøre noget for det sociale og idrætslivet, tilføjer han.

Annonce

Borgmester: Fantastisk

Assens Kommune har i løbet af de seneste 20 år oplevet tyveri af byskiltene, der har kostet kommunen langt mere end 100.000 kroner, har borgmester Søren Steen Andersen (V) tidligere oplyst.

Han klapper i hænderne på Snaves vegne.

- Det er helt fantastisk. Det er da skægt og sjovt, og det er noget, der giver smil på læben og lokalt sammenhold, siger Søren Steen Andersen.

Det er en person fra Bornholm, der er den heldige vinder. Borgmesteren forklarer, at bornholmeren kan forvente at blive inviteret til Snave i den nærmeste fremtid, hvor han vil få overrakt både byskilt, knallerthjelm og et Underberg-bælte, som Ingemann også har doneret.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Tina Petersen betaler selv 25.000 kr. for genoptræning: Politikere kræver redegørelse om hendes forløb

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce