Annonce
Middelfart

Skifter børnepasning ud med ældrepleje: - Vi må alle træde til, hvor vi kan

Solvejg Kønig er en af de mange, der har meldt sig frivilligt til kommunens nødberedskab, der skal sikre de plejekrævende ældre og personer med handicap, hvis epidemien for alvor får fat. Privatfoto
Dagplejer Solvejg Kønig fra Middelfart er en af de mange, der har meldt sig til kommunens corona-nødberedskab. Hun er dermed klar til at træde til, men et fåtal af vagter ville være et sundt tegn.

Middelfart: Under normale omstændigheder ville Solvejg Kønig bruge sine hverdage i børns selskab.

Hun arbejder som dagplejer, men efter institutionerne i kommunen lukkede ned for to uger siden, har der ikke været barnelatter og bleskift i hjemmet på Vestre Hougvej i Middelfart. Så da kommunen kaldte på hjælp, skrev hun sig op.

- Jeg synes, at vi alle må udvise samfundssind og træde til, hvor vi kan, siger hun.

Solvejg Kønig er en af de cirka 70 kommunale medarbejdere, der på kommunens opfordring frivilligt har meldt sig til nødberedskabet på pleje- og omsorgsområdet. Det er håbet, at de ekstra hænder kan træde til, hvis området bliver hårdt ramt af coronavirus.

Annonce

En cirkushest, der vender tilbage

Et af kriterierne for at kunne tilmelde sig er, at man har erfaring med pleje. Og det har Solvejg Kønig.

Hun er uddannet social- og sundhedsassistent tilbage i start-halvfemserne, men har de seneste 13,5 år arbejdet med børn. Derfor er omstillingen heller ikke enorm for hende.

- Jeg synes, det er rigtig hyggeligt, for jeg har jo arbejdet inden for området i mange år. Det er ligesom en gammel cirkushest, der kommer tilbage, siger Solvejg Kønig.

Tirsdag og onsdag var hun gennem det obligatoriske oplæringsforløb på ældrecenteret Fænøsund. Her er hun blevet fortrolig med opgaverne, hun vil skulle tage, hvis hun bliver kaldt ind. Og hun har gjort meget ud af at sætte sig ind i de ældres daglige rytme.

- De har været enormt søde til at tage imod mig dernede. Det har været så lækkert at blive mødt af, siger hun om opstarten på hendes første nye job i 13 år.

Foreslog selv Fænøsund

At det lige er Fænøsund, hun er havnet på, er heller ingen tilfældighed.

Solvejg Kønig har nemlig jævnligt slået vejen forbi dernede med sine dagplejebørn. Hun kender på den måde lidt til stedet og nogle af beboerne. Hun foreslog derfor selv, at det ville være oplagt blive tilknyttet netop det ældrecenter.

Middelfart Kommune er lige nu i gang med at få oplært så mange som muligt af dem, der ligesom Solvejg Kønig har tilmeldt sig nødberedskabet. På den måde vil man sikre, at kommunens plejekrævende ældre og borgere med handicap kan få den hjælp, de behøver, i tilfælde af, at coronavirusset får hårdt fat i sektorens personale og borgere.

Derfor håber Solvejg Kønig heller ikke på for mange indkaldelser til vagter.

- For det første håber jeg ikke at blive brugt ret meget. Det ville jo være et super godt tegn på, at der ikke er sygdom. Ellers håber jeg, at jeg kan bidrage til, at de (beboerne på ældrecentret, red.) får en rolig dag dernede og ikke mærker den store forandring, siger Solvejg Kønig

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce