Annonce
Nyborg

Skiftedag i det rustfri: Trine er ny vært

Kokken Trine Spanding er ny vært i Elllinge Forsamlingshus og klar til at regere i det rusfri køkken. Foto: Klaus Wind
Ellinge Forsamlinghus har fået ny vært og madmor. Kok og mangeårig køkkenchef Trine Spanding sætter den nye kulinariske kurs i forsamlingshusets rustfri storkøkken.

Elllinge: Under overskriften "Trines Kitchen" er kokken Trine Spanding rykket ind køkkenet i Ellinge Forsamlinghus. 1. august overtog hun det rustfri køkken, som kokken Rasmus Kirk i flere år drev med stor succes. Så stor var efterspørgslen, at der blev fremstillet mad til, hvad der svarer til cirka 25.000 kuverter, inden Rasmus Kirk valgte at trække stikket i køkkenet på grund af pladsmangel.

Det rummelige køkken i det nyrenoverede forsamlingshus har alt, hvad der skal til at fremstille forretter, hovedretter, dessert, brunch og menuer af forskellige slags. Og kan også levere kaffen og kagen.

- Jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg er uddannet kok fra Nyborg Strand og har gennem 15 år arbejdet som køkkenchef i fem forskellige kantiner, fortæller 42-årige Trine Spanding, som bor tæt på i landsbyen Skellerup med mand og to børn.

Den nye madmor er klar til at levere den kulinariske del, som hører til al social samvær. Det gælder både mad til forsamlingshuset, til borgerne i landsbyen og ellers mad ud af huset efter behov.

- Jeg vil lave det kunderne ønsker. Med 20 års erfaring kan jeg alt fra kalvesteg stegt som vildt og hønsesalat på ananasring til fermeteret kål og lækre vegetaretter, påpeger Trine Spanding.

Annonce
Støtteforeningens formand, Anders Jeppesen, væert Trine Spanding og formand Erik Søgaard, glæder sig over det nyrenoverede forsamlingshus i Ellinge. Foto: Klaus Wind

Udlejet hver tredje dag

Formand for forsamlingshuset Erik Søgaard og støtteforeningens formand Anders Jeppesen, ser også frem til, at der fortsat er blus under gryder og pander, og røremaskinerne drejer i køkkenet. For forsamlingshuset var i fjor udlejet i 123 dage på året, eller cirka hver tredje dag hen over året. Og det kræver mad, masser af mad for at mætte de mange munde.

- Huset er udlejet til ikke mindst private fester, til foreninger og de 15 bankoaftener og fællesspisninger i årets løb, siger Erik Søgaard.

De to foreninger har over de seneste år ofret godt en halv mio. kroner på at renovere forsamlinghusets store og lille sal. Hertil kommer en ny ydermur og et nyt tag, som får den tidligere brugsforening bygget i 1901 til at fremstå indbydende i hjertet af landsbyen med 260 sjæle.

- Huset har altid været meget brugt. Det er her, at landbyen og omegnen samles til fest og kom-sammen, bemærker Erik og Anders.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce