Annonce
GOG

Til tider pinligt: Et GOG uden forsvar taber anden bronzekamp i Holstebro

Skuffede GOG'ere i sekunderne efter nederlaget i Gråkjær Arena i Holstebro. Foto: Karsten L. Sørensen
Efter en til tider pinlig indsats specielt i forsvaret skal GOG ud i en tredje kamp om DM-bronzen - efter nederlag i 38-39 til TTH - kun tre dage før en svær semifinale mod Aalborg i pokalslutspillet Final 4.

HÅNDBOLD: Kampen om DM-bronzen 2021 skal afgøres i Gudme 16. juni.

Mandag aften tabte GOG den anden bronzekamp hos TTH Holstebro med 38-39 efter at have været bagud 18-22 ved pausen.

Det blev en kamp, hvor GOG stort set var uden forsvar. Det var en til tider pinlig indsats.

Annonce

- Det blev som en banegård i vort forsvar, og i angrebet brændte vi helt åbne chancer på Sebastian Frandsen. Jeg ved ikke, hvorfor vi fik så dårlig en start på kampen, sagde playmaker Morten Olsen til Sport Fyn.

Olsen var dog fortrøstningsfuld med hensyn til en tredje bronzekamp tre dage før fynboerne møder Aalborg Håndbold i semifinalen ved pokalslutspillet Final 4.

- Jeg ser bronzekampen som en træningskamp til Final 4. Men jeg kan i det hele taget ikke forstå, at man skal spille disse bronzekampe, tilføjede playmakeren.

GOG kunne have hentet bronzen med uafgjort men fik klattet de sidste 20 sekunder væk i et uforløst sidste angreb.

Målene raslede ind

Målene raslede ind i begge ender af banen fra start - det stod 3-3 efter tre minutter.

I GOG-målet fik Viktor Gisli Hallgrimsson ikke fat i noget fra TTH-angrebet, og de fynske gæster havde fra første fløjt problemer med Sebastian Frandsen i hjemmeholdets mål. Blandt andre leverede Mathias Gidsel flere afbrændere på Frandsen, og der var flere ukoncentrerede fejl - både afslutninger og afleveringer - fra playmaker Morten Olsen.

Efter syv minutter var TTH pludselig foran med 6-3, og man kunne se netop Gidsel ryste frustreret på hovedet.

Bagud 3-8 blev GOG-cheftræner Nicolej Krickau nødt til at tage en helt nødvendig timeout. På det tidspunkt havde Frandsen leveret en redningsprocent på 55, og GOG's forsvar var helt væk.

I det 13. minut kastede Nicolej Krickau veteranen Søren Haagen ind i målet, og det blev bedre.  Men der var altså ikke noget forsvar foran målet.

Bagud 7-14 var Krickau tvunget til at tage endnu en timeout. På det tidspunkt havde den sydfynske indsats været decideret pinlig.

Annonce

Eks-GOG'er gjorde ondt

Tre fynske mål på stribe til TTH-føring 14-10 - og et par Haagen-redning i GOG-målet - gav et vist håb for de fynske gæster, men forsvaret havde fortsat kæmpe-problemer - blandt andet med den tidligere GOG-fløj, Odinn Thor Rikhardsson.

De to hold gik til pause med en føring til TTH på 22-18. Fløjen Emil Jakobsen havde leveret seks scoringer men var helt væk i forsvaret.

Meget betegnende for halvlegens forløb blev Morten Olsen bænket i slutminutterne, og Nicolej Krickau måtte indkassere en frustrations-advarsel.

Nærmest historiske 22 mål mod GOG i de første 30 minutter vidnede om et ikke-eksisterende forsvar, der havde problemer på både stregen og fløjene.

Annonce

Jakobsen med mål-rekord

Søren Haagen fortsatte i GOG-målet fra starten af anden halvleg.

Efter otte minutter var GOG pludselig kun bagud 23-25. Fynboerne er så ofte kommet fra baghjul, og blandt andre trak Simon Bogetoft Pytlick - gæsternes bedste på aftenen med 10 scoringer - GOG'erne fremad. Og pludselig diskede Søren Haagen op med en stribe gode redninger.

I det 10. minut var GOG kun nede med et enkelt mål - 25-26, og Haagen havde sneget sig op på en redningsprocent på 38.

Med sin scoring til 31-29 overhalede Emil Jakobsen Robert Gunnarsons målrekord for ligaen - med 242 scoringer i 34 kampe. Det blev til 10 scoringer i Holstebro.

Annonce

Frandsen afgjorde tingene

Sebastian Frandsen leverede igen stort i en spændende slutfase. Det stod 37-37 med fire minutter tilbage. Men Frandsen og Aaron Mensing - otte mål - leverede sejren til hjemmeholdet.

Hvis det skal blive til bronze til Sydfyn - og til et godt resultat i pokalslutspillet Final 4 den 19. og 20. juni i Herning - skal GOG løfte sit spil flere niveauer. I den ambitiøse klub på Sydfyn skal de nu være meget beviste om, at sæsonen 2020/21 kan ende med uden noget til håndbold-historiebogen. I den bog vil der nemlig ikke stå noget om et vundet grundspil og en march gennem slutspillet puljespil uden nederlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce