Annonce
Odense

Skibhuskvarterets Yvette indstillet til Bland Dig-prisen: - Folk skal kigge op og sige hej til hinanden

I øjeblikket arbejder Yvette Christoffersen sammen med en anden på at lave en "Velkommen til Skibhuskvarteret mulepose" til nytilflyttere, med info om området, foreningerne og butikkerne. Foto: Nils Svalebøg
En af de indstillede til årets Bland Dig-prisen er Yvette Juul Christoffersen fra Skibhuskvarteret i Odense. Hendes store arbejde og engagement i kvarteret handler i høj grad om at gøre kvarteret til et trygt og godt sted at bo.

En af de indstillede til Fyens Stiftstidendes Bland Dig-prisen, der uddeles til det Fynske Folkemøde på Banegårdspladsen i Odense lørdag den 7. september, er en 63-årig beboer i Odenses Skibhuskvarter. Hun er blandt andet indstillet på grund af sin iderigdom og sit store engagement i kvarteret, der har ført mange nye tiltag med sig. Og så bærer hun det lidt særegne navn Yvette.

- Jeg skulle egentlig have heddet Jeanneyvette, det er et fransk navn, og jeg tror, det kommer sig af, at min mor havde læst en roman, hvor heltinden hed det. Men præsten ville ikke være med til det, det var for aparte, de kunne få lov til at kalde mig Yvette i stedet. Og med det navn har jeg altid skulle opføre mig ordentligt, fordi alle vidste, hvem Yvette var, fortæller Yvette Juul Christoffersen og griner.

Det er med meget stor ydmyghed, hun modtager meddelelsen om, at hun er indstillet til årets Bland Dig-prisen.

- Det kan godt være, jeg får mange ideer, men rigtig meget af det er jo noget, jeg gør sammen med andre. Så det er ikke en ære, der tilfalder mig alene, den skal deles med mange andre, slår hun bestemt fast.

Yvette Christoffersen, der i dag er førtidspensioneret, har tidligere arbejdet i forskellige lederjobs, siden hun var helt ung. Blandt andet har hun været leder af en dagsinstitution på Nordfyn i 17 år, og senest var hun daglig leder af Mødecenter Odense i Skibhuskvarteret.

- Det skyldes måske lidt den måde, jeg er på. Jeg klør på, jeg er meget vedholdene og jeg har mange ideer. Nogle gange skal jeg bremses lidt. Min mor siger en gang imellem, at jeg godt kan skrue lidt ned for tempoet, men det har jeg lidt svært ved, siger Yvette Christoffersen og fortsætter:

- Sammen med andre mennesker blomstrer idéerne, og nogle gange er det også kunsten at få idéerne effektueret af andre. Jeg behøver jo ikke lave det hele selv. Sammen kan vi få masser af ideer og måske inspirere andre til også at gøre noget.

Sådan indstiller du din kandidat

Fyens Stiftstidende hylder med ”Bland Dig-prisen” værdien af lokalt at blande sig på Fyn. Prisen på 25.000 kroner går til en person eller en gruppe, der har taget originale initiativer, der har gavnet fællesskabet lokalt og måske endda regionalt. Prisen skal også bruges på formål, der styrker fællesskabet.

Du kan indstille din kandidat ved at sende en mail til blanddig@fyens.dk frem til 23. august.

Skriv navnet på den person eller gruppe af personer, du gerne vil indstille og begrund, hvorfor vedkommende skal have prisen.

Skriv også dit eget navn og telefonnummer.

Alle indstillede til prisen, begrundelsen for det og navnet på den, som har indstillet, offentliggøres på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende.

Bland Dig Prisen uddeles for syvende gang ved Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense lørdag 7. september 2019.

Du kan følge med i indstillingerne til prisen ved at følge Bland Dig Prisen på Facebook.

30 år i Skibhuskvarteret

Yvette Christoffersen er født i Skibhusene i Odense og vendte for 30 år siden tilbage til Skibhuskvarteret.

- Man kan sige, at jeg er kommet hjem igen.

Hun bor i dag med sin mand i et to-families hus i kvarteret, hvor de på bedste bæredygtige vis deler vaskemaskine, fryser og græsslåmaskine med en anden familie.

- Jeg har altid boet sammen med andre mennesker og også boet i kollektiv i mange år. Jeg synes, at ting udvikler sig, når man er sammen med andre, man får flere nuancer på livet, siger hun.

Siden hun flyttede til kvarteret har hun med liv og sjæl engageret sig i lokalområdet. Hun har været med i diverse bestyrelser i vuggestue, børnehave og skole, da hendes egne to børn stadig var små. I de sidste fem år har hun været formand for den lokale Kvickly på Skibhustorvets, engageret sig i Skibhusforum og i Skibhusvejforeningen.

Her har hun iværksat alverdens initiativer rundt om i kvarteret, og uanset om det handler om græskarskæring, bænke på Skibhusvej eller hygge til juletræstænding, så går Yvette Christoffersen gerne ind i det.

- Meget af det, jeg forsøger at lave, er for at lave nogle tryghedsskabende foranstaltninger i kvarteret, så det er et rart og trygt sted at bo, fortæller hun.

- Det arbejde vi laver, skal også få folk til at kigge op fra fortovet og sige hej, når man møder hinanden - I stedet for, at vi går og er fremmede for hinanden.

Annonce
Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Erhverv For abonnenter

Finn og Hanne genopliver asparges-eventyr: Vil dyrke luksus-asparges til gourmet-restauranter og supermarkeder

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce