Annonce
Fyn

Skattestyrelsen udvider i Odense: Skal bruge 30 nye medarbejdere

Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Som et led i regeringens planer om at øge kontroltrykket i Danmark, udvider Skattestyrelsen i Odense. I alt skal der bruges 30 nye medarbejdere.

Odense: Skattestyrelsen skal på landsplan ansætte 1.000 ekstra medarbejdere frem til 2023. De skal blandt andet sikre, at folk betaler det, de skal i skat.

I Odense bliver der oprettet en ny enhed, der skal behandle straffesager på skatte- og afgiftsområdet. Den nye enhed skal bruge i alt 30 nye medarbejdere. Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

15 af dem søges nu, mens de resterende 15 først skal bruges efter sommer.

- Vores nye enhed i Odense skal behandle skatte- og afgiftsstraffesager i samarbejde med fire lignende enheder i landet. Derudover bliver enheden i Odense det faglige knudepunkt for overtrædelser af punktafgiftslovgivningen. Det vil sige, at man kommer til at arbejde med alt fra snyd i kioskmiljøet til overtrædelser på miljøområdet, siger Henriette Lemvigh, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

De første 15 stillinger er slået op, og de inkluderer en lederstilling. Ansøgningsfristen er 27. maj.

- Det er typisk jurister, skatterevisorer eller andre med en solid regnskabsmæssig profil, vi har brug for. Kendskab til strafferet er selvfølgelig en fordel, men vi er klar til at oplære de rigtige kandidater, forklarer Henriette Lemvigh.

Ud over de 30 nye medarbejdere, vil der i en tidsbegrænset periode blive tilknyttet otte administrative medarbejdere til den nye enhed.

Den nye enhed i Odense skal sammen med fire eksisterende straffesagsenheder i Skattestyrelsen hjælpe med at indfri regeringens mål om bedre skattekontrol, så flere betaler den skat, de skal. Denne opnormering er en del de i alt 250 nye medarbejdere, som bliver ansat i hos Skat som følge af finanslovsaftalen.

De seneste tal viser, at Skattestyrelsens straffesagsenheder i 2018 har afgjort 1.300 straffesager med en administrativ bøde og sendt godt 800 tiltalebegæringer til politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce