Annonce
Middelfart

Skattejagt, gør-det-selv-værksted og familielæsning: Hyggelig vinterferie på KulturØen

Readathons er tilbagevendende begivenheder på biblioteket på KulturØen. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen

Vejret i vinterferien indbyder sjældent til udendørs aktiviteter. Heldigvis er der varmt og hyggeligt på biblioteket. I løbet af ugen byder biblioteket på skattejagt, gør-det-selv-værksted og hyggelig familielæsning.

Middelfart: I samarbejde med Handelsstandsforeningen har biblioteket lavet en skattejagt for børn. Skattejagten begynder på KulturØen og fører rundt til butikker i og omkring gågaden.

Når alle poster er besøgt afleveres det udfyldte svarark på biblioteket i den bemandede åbningstid. Der vil være en lille præmie til dem, der gennemfører skattejagten, og desuden kan man deltage i lodtrækning om gavekort til Handelstandsforeningens butikker.

Biblioteket inviterer også Readathon for børn fra ni år. Denne gang kan hele familien deltage. Børnene og de voksne er sammen, men læser i hver deres bøger.

Den fælles familielæsning starter i Middelfartsalen på KulturØen mandag 11. februar klokken 10. Der vil være bibliotekspersonale til stede under hele arrangemente. De vil sørge for hyggelige rammer og inspiration til gode bøger for både børn og voksne.

Biblioteket sørger også for frokost, drikke og snacks undervejs indtil der rundes af klokken 16. Billetter købes på middelfartbibliotek.dk.

Hele ugen er der ubemandet værksted for de kreative. Ved kreabordet i børnebiblioteket kan man lave forskellige projekter, der er inspireret af vinteren.

I vinterferien holder biblioteket på KulturØen desuden også sin faste strikkecafé, hvor alle med lyst til at strikke har adgang. Det koster ikke noget og der er også en kop kaffe til strikkeriet. Tag strikketøjet og også gerne lysten til at snakke med onsdag 11. februar klokken 10-12.

Strikkecaféen afholdes den anden onsdag i hver måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];