Annonce
Middelfart

Skattejagt, gør-det-selv-værksted og familielæsning: Hyggelig vinterferie på KulturØen

Readathons er tilbagevendende begivenheder på biblioteket på KulturØen. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen

Vejret i vinterferien indbyder sjældent til udendørs aktiviteter. Heldigvis er der varmt og hyggeligt på biblioteket. I løbet af ugen byder biblioteket på skattejagt, gør-det-selv-værksted og hyggelig familielæsning.

Middelfart: I samarbejde med Handelsstandsforeningen har biblioteket lavet en skattejagt for børn. Skattejagten begynder på KulturØen og fører rundt til butikker i og omkring gågaden.

Når alle poster er besøgt afleveres det udfyldte svarark på biblioteket i den bemandede åbningstid. Der vil være en lille præmie til dem, der gennemfører skattejagten, og desuden kan man deltage i lodtrækning om gavekort til Handelstandsforeningens butikker.

Biblioteket inviterer også Readathon for børn fra ni år. Denne gang kan hele familien deltage. Børnene og de voksne er sammen, men læser i hver deres bøger.

Den fælles familielæsning starter i Middelfartsalen på KulturØen mandag 11. februar klokken 10. Der vil være bibliotekspersonale til stede under hele arrangemente. De vil sørge for hyggelige rammer og inspiration til gode bøger for både børn og voksne.

Biblioteket sørger også for frokost, drikke og snacks undervejs indtil der rundes af klokken 16. Billetter købes på middelfartbibliotek.dk.

Hele ugen er der ubemandet værksted for de kreative. Ved kreabordet i børnebiblioteket kan man lave forskellige projekter, der er inspireret af vinteren.

I vinterferien holder biblioteket på KulturØen desuden også sin faste strikkecafé, hvor alle med lyst til at strikke har adgang. Det koster ikke noget og der er også en kop kaffe til strikkeriet. Tag strikketøjet og også gerne lysten til at snakke med onsdag 11. februar klokken 10-12.

Strikkecaféen afholdes den anden onsdag i hver måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce