Annoncørbetalt indhold

Skattefrie pengegaver til nære familiemedlemmer

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Der kan være mange årsager til, at du gerne vil forære dine børn en pengegave, men hvordan er det nu lige med skat, og hvad skal du være opmærksom på, inden du forærer dine børn en pengegave. Måske betragter du pengegaven, som et forskud på arven eller måske har et af dine børn spurgt dig, om hun kan låne penge til udbetalingen til sin nye lejlighed – uanset hvad, bør du undersøge reglerne, inden du foretager dig noget som helst. 

Annonce


Du bør sætte dig grundigt ind i lovgivningen på området, så du undgår at vedkommende, som modtager gaven, ikke skal betale skat af overskuddet. Læs med her og dan dig et hurtigt overblik, inden du giver en pengegave.


Hvad er en skattefri gave? 

Kogt ind til benet er en skattefri gave, en gave som du kan forære en anden person, uden at der skal betales skat af værdien. Selvom det kan lyde fjollet, så afhænger gavens maksimale værdi af, den du forærer gaven til. Det vil sige, at du kun kan forære en skattefri gave til din tætteste familie.

Du skal betale skat af det overskredne beløb, hvis gavens værdi overstiger maksimumsgrænsen. Uanset om det er et kontant beløb, der er tale om eller ej, så svarer gaven til den værdi, som genstanden vurderes til. Her kan der for eksempel være tale om en ejendom, en bil eller en båd.

Har du overvejet at forære en ny bil til en i din familie, skal du altså fortsat være opmærksom på, at der muligvis skal betales skat af overdragelsen, hvis bilens værdi overstiger maksimumsgrænsen, som altså afhænger af hvem du giver gaven til.


Hvad er maksimumsgrænsen for skattefrie gaver? 

Lovgivningen på området dikterer, at du fra 2021 må give skattefrie gaver, der går op til en værdi af 68.700kr. Dette er således maksimumsgrænsen vedrørende skattefrie gave i forbindelse med nære relationer. Nære relationer defineres her som forældre, børn og børnebørn og afhænger altså af familiens arvelinje.


Du kan for eksempel ikke give dine søskende skattefrie gaver, da I, som udgangspunkt, ikke arver hinandens ting. Værd at nævne i forlængelse heraf er dog, at du uanset gavens værdi ikke har nogen maksimumsgrænse, hvis gaven gives mellem ægtefælder.

Maksimumsgrænsen på 68.700kr gælder for den enkelte part, hvilket betyder at begge forældre altså er i stand til at forære deres børn skattefrie gaver af 2x 68.700kr. Jeres barn kan derfor ende med at modtage 137.400kr årligt.

Er du pt. single og vil gerne kunne forære dine fremtidige børn en pengegave svarende hertil, kan du møde en parter gennem Randers dating. Bor du tværtimod i Storkøbenhavn kan du finde sex i Ishøj, som forhåbentligt vil føre til et langt og lykkeligt ægteskab, med masser af børn.


Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.