Annonce
Sport

Skarp OB-assistent og målmandstræner med fælles fortid med VM-stjerne

Jeppe Tverskov stående og Marco Lund slikker sårene efter kampen mod Pogon, men de slap begge med overfladiske skrammer. Foto: Michael Svenningsen

Spillerne havde lørdagen fri. En del tog ind til Antalya og andre blev på hotellet, der trods alt skærmede for regnbyger og heftige vindstød. Det var også en kærkommen mulighed for at sove lidt ekstra og som dronningen sagde i en nytårstale - blive bedre til at lave ingenting..

Alexander Ludwig var fremme ved morgenmaden efter fem dages behandling hos en specialist i Belgien og Ludwig begynder genoptræningen af sit knæ ved søndag formiddags træning i Belek sammen med Oliver Lund, der er hentet på en kort kontrakt på grund af Ludwigs skade. Oliver Lund støder lørdag til truppen på Hotel Cornelia Diamond.

Fredag aften sad OB-lederne og så VM-håndbold-semifinalen Danmark-Frankrig og her var assistenttræner HenrikHansen skarp med sin bærbare, der via et HDMI-stik til tyrkernes smart-tv i loungen hentede levende billeder fra TV2 Play ned til Belek. Det gav en stort set tilfredsstillende transmission, selv om der af og til var en del forsinkelse på signalet. Men de tyrkiske hjælpere og tjenere hoppede og dansede for OB-lederne og hentede metervis af stik og forlængerledninger. Det kan også blive nødvendigt på finaledagen søndag.

Målmandstræner Lars Bjerring har en fortid i målet hos Roar Roskildes drenge- og juniorhold i håndbold og kunne under VM-semifinalen afsløre, at han har spillet sammen med VM-helt Morten Olsen og hans tvillingebror Kenneth i klubben. Morten Olsen er fra Lejre og startede med håndbolden i Osted. Lars Bjerring er fra Roskilde, men er jo ny-odenseaner.

Til gengæld er det en kendsgerning, at Sten Grytebust aldrig har spillet håndbold, men han var glad for, at Norge kom i VM-finalen. Fysioterapeut Daniel Borgen har norsk kæreste og er set i Boxen i Herning for nylig i stort set norsk nationaldragt og kobjælder på Instagram, men søndag er Borgen nok nødt til at melde kulør og erkende, at han er fynbo, odenseaner og holder med Danmark.

Jeppe Tverskov og Hans Christian Bernat blev lovet en straf af træner Jakob Michelsen for at være de to dårligste bowlingspillere og den kom i forbindelse med frokosten. Her blev de to spillere præsenteret for en lille tallerken med hver tre chilier, som de skulle spise så hurtigt som muligt. De græd som piskede i minutterne efter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

5 ting du ikke vidste om Besancon

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce