Annonce
Sydfyn

Skarp kritik af Dageløkke Havns ejere: - De vedligeholder ikke havnen

Peter Andrés er formand for Dageløkke Borger- og Bådelaug. Han er sammen med formanden for Ejerforeningen Dageløkke Feriecenter stærkt utilfreds med forholdene på Dageløkke Havn og efterlyser mere handling fra havnens ejere. Foto: Catrine Madelaire.
Dageløkke Borger- og Bådelaug og Ejerforeningen Dageløkke Feriecenter retter en skarp kritik af Dageløkke Havns ejere for misligholdelse af havnen. – Jeg erkender, at vi ikke har haft nogen heldig hånd med at få det her til at lykkes, lyder det fra medejer Uffe Jeppesen.

DAGELØKKE: Bølgerne går højt i den stort set forladte Dageløkke Havn. Gennem de seneste to år er de fleste fastliggere i lystbådehavnen søgt til andre havne, og fronterne mellem ejerne af Dageløkke Havn og havnens brugere er trukket op.

På den ene side står Dageløkke Borger- og Bådelaug og Ejerforeningen Dageløkke Feriecenter med en stor frustration over, at havnen ifølge dem forfalder og nogle steder er farlig at opholde sig på.

På den anden side står ejerne af havnen, brødrene Uffe, Torben og Dan Jeppesen fra Svendborg.

Peter Andrés og Sten Bruhn er formænd for henholdsvis Dageløkke Borger- og Bådelaug og Ejerforeningen Dageløkke Feriecenter. Avisen møder dem på den lille havn mellem Bøstrup og Snøde, hvor der tidligere var både fastliggere og gæstesejlere, men som i dag stort set ligger øde hen.

De er frustrerede over den udvikling, som havnen ifølge dem har taget, siden brødrene Jeppesen i maj 2016 overtog havnen. Peter Andrés lægger ud:

- De vedligeholder ikke havnen. Og den ligger hen, frygtelig misligholdt nu, siger han og kigger rundt på den forladte havn med kun enkelte både, og hvor bådebroen nogle steder er brækket op, så man risikerer at falde igennem.

Sten Bruhn tilføjer:

– Sådan som du ser det nu, har det faktisk set ud de seneste måneder. De har brækket op og har ladet det stå med søm, der stikker ud til højre og venstre. Det er situationen lige nu.

Dageløkke Havn

1897: Dageløkke Havn anlægges af gårdejer Kristian Jacobsen, Dageløkkegård.

2002: Peder Hansen, Snøde, sælger havnen til tømrermester John Hansen, Stenstrup.

2007: John Hansen sælger til Jan Kjær, Dragør, for 3,8 millioner kroner. Med i prisen er et feriehus på havnen.

Marts 2016: Dageløkke Havn går konkurs.

Maj 2016: Brødrene Uffe, Torben og Dan Jeppesen fra Svendborg køber Dageløkke Havn for 550.000 kroner. Brødrene har haft deres gang på Dageløkke Havn siden drengetiden, deres far var ivrig lystfisker og fiskede tit i Dageløkke.

Efteråret 2016: Jeppesen-brødrene sætter havnen til salg for 2,5 millioner kroner.

Januar 2017: Ejerne fortryder "til salg"-skiltet og søger i stedet en ny forpagter af havnen.

April 2017: Liselotte Dyhr Sørensen bliver forpagter.

December 2019: Liselotte Dyhr Sørensen opsiger forpagtningsaftalen.

Februar 2020: EM-Service overtager forpagtningen af havnen med henblik på senere at købe Dageløkke Havn. Hans Buk Daugaard bliver ny forpagter.

April 2020: Hans Buk Daugaard får afslag fra kommunen på ansøgningen om at bruge friarealer syd for havnen til at opstille fire shelters, indrette otte pladser til autocampere samt opstille tre hytter til overnatning.

Maj 2020: Hans Buk Daugaard stopper som forpagter. Jannik Thomsen træder til i stedet.

Dårlig dialog

Sten Bruhn og Peter Andrés mindes dengang, der var liv.

- Tidligere var her et hav af gæstesejlere fra Svendborg, Nyborg og ikke mindst Tyskland. Havnen har altid været centrum for Dageløkke og et samlingspunkt for feriehuse, feriegæster og for de lokale beboere. Det er fuldstændig gået fløjten nu, siger Peter Andrés.

Begge anerkender, at det ikke var nogen køn havn, som brødrene Uffe, Torben og Dan Jeppesen overtog i sin tid, men de mener ikke, at den var direkte misligholdt.

- Den var begyndt at lide under tidens tand og trængte til reparation hist og pist. Men den var vedligeholdt og bemandet. Og der var stadig aktivitet og en god dialog med den daværende ejer, nævner Peter Andrés.

Peter Andrés repræsenterer som formand for Dageløkke Borger- og Bådelaug 100 medlemmer, mens Sten Bruhn som formand for Ejerforeningen Dageløkke Feriecenter repræsenterer 160 sommerhuse.

Formændene har forsøgt dialog med havnens ejere for at få dem til at vedligeholde og drive havnen på forsvarlig vis. Og de har tilbudt at hjælpe til med blandt andet en fælles arbejdsdag, hvor havnens brugere yder en indsats for at friske havnen op. Men uden held.

- De har lovet guld og grønne skove, lige siden de overtog havnen. Vi er kede af, at den er i sådan et forfald, og at vi ikke har kunnet se nogle muligheder for at få det forbedret, siger Peter Andrés.

Annonce

Usandt

Uffe Jeppesen, der ejer den største andel af havnen, vedgår, at ikke alt er forløbet optimalt.

- Jeg erkender, at vi ikke har haft nogen heldig hånd med at få det her til at lykkes. Men at sige, at havnen bare har fået lov til at forfalde gennem de sidste år, er usandt. Det passer simpelthen ikke, siger han.

Siden 2002 har en del mennesker været inde over Dageløkke Havn. I 2016 blev havnen ramt af betalingsstandsning og efterfølgende konkurs, og derefter købte Jeppesen-brødrene den. Prisen var 550.000 kroner.

Peter Andrés (tv) og Steen Bruhn mener, at Dageløkke Havns stand er blevet dårligere og dårligere, mens havnen har været på brødrene Jeppesens hænder. De er positive over, at der nu er ansat en ny forpagter og håber på et godt samarbejde. Foto: Catrine Madelaire.
Den daværende forpagter har været i gang med at renovere på havnen, men har ikke fået gjort det færdigt. Brædder er brækket op med søm, der stikker ud, og sådan har det set ud et godt stykke tid. Foto: Catrine Madelaire.
Det er kun de helt små joller, der kan komme ind og ud af havnen, fordi den er sandet til. Dette sejlskib har ikke kunnet komme ud af havnen. Andre skibe er kommet ud ved højvande. Flere skibe har forladt Dageløkke Havn og ligger nu i andre havne. Foto: Catrine Madelaire.
Havnen trænger til en kærlig hånd flere steder. Men ejerne af havnen understreger, at Dageløkke Havn er i langt bedre stand i dag, end da de købte den tilbage i 2016. Foto: Catrine Madelaire.
Der er ikke langt til bunden i Dageløkke Havn, der mangler at blive gravet ud, fordi den sander til. Havnens ejere forventer, at havnen vil blive gravet ud inden for 14 dage. Foto: Catrine Madelaire.
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce