Annonce
Sport

Skanderborg-GOG: Navne fra Fælleden

Nicolej Krickau var vist ikke helt vild med den gule buket fra Skanderborg Håndbold før kampen. Foto: Karsten L. Sørensen

Erik Veje Rasmussen, Århus Håndbolds altid uberegnelige cheftræner, havde det listige smil fremme efter endnu en succes for holdet onsdag aften med sejr 26-24 i Esbjerg over Ribe-Esbjerg HH.

- Jeg håber, vi kan fortsætte stimen, lød det fra Veje.

Stimen for østjyderne skal i givet fald fortsætte på tirsdag i Gudme, hvor GOG tager imod Århus Håndbold i pokalkvartfinalen. Men mon ikke GOG-cheftræner Nicolej Krickau og hans spillere vil gøre alt for at ødelægge Veje-stimen?

De overraskende resultater fortsætter i øvrigt i den nye ligasæson. Onsdag aften vandt Mors-Thy Håndbold således 20-19 i Nykøbing over TTH Holstebro. GOG skal spille i Holstebro 3. november - i den første ligarunde efter landsholdspausen med Golden Leauge.

Lige tilbage til Århus Håndbold, hvor den tidligere GOG'er, Tobias Møller, er en af profilerne. Hvis GOG-toppen havde kunnet forudse den udvikling, Møller gik igennem i løbet af sidste sæson i det sydfynske, hvor venstrefløjen også udviklede sig til en potent playmaker, havde de gule nok ikke sluppet ham så let. En anden tidligere GOG'er hos Århus Håndbold, Minik Dahl Høegh, var ikke omklædt til opgøret mod Ribe-Esbjerg.

Et nyt talent i GOG, Frederik Bo Andersen, og klubben har valgt at få papir på hinanden for resten af denne sæson og for 2017/18. Oprindeligt kommer 18-årige Bo Andersen fra Roskilde, men de seneste to et halvt år har bopælen ligget på Fyn. To sæsoner på GOG's U18-hold blev til to gange DM-guld, og den talentfulde højrefløj er nu fast mand på ligaholdet med en to-årig kontrakt.

- Jeg har været inde i en rigtig god udvikling de seneste to år, og jeg tænker, at der stadig er masser af potentiale tilbage, og at jeg stadig kan udvikle mig i GOG, lyder det fra Frederik Bo Andersen.

Til daglig går den unge håndboldspiller på Oures Kostgymnasium, og han netop udtaget til den kommende U20-landsholdssamling sidst i oktober.

GOG-direktør Kasper Jørgensen kalder den venstrehåndede fløjspiller for et af de største talenter på højrefløjen i Danmark med tilføjelsen:

- Frederik har allerede vist sit værd, og vi forventer os meget af ham i de kommende sæsoner, hvor han helt sikkert vil udvikle sig yderligere. Samtidig er han endnu et bevis på den fødekæde, vores ungdomsafdeling sørger for at talentudvikle til.

GOG-spillerbussen kom til Skanderborg med et lille kvarters forsinkelse på grund af et uheld på motorvejen ved Odense. Sport Fyns udsendte blev "fanget" i et af torsdag eftermiddags to store uheld på E45 ved Horsens.

Rygtebørsen omkring GOG-truppen fortsætter. Nu sættes den stærke norske streg Henrik Jakobsen - 116 kilo muskler, sådan cirka - i forbindelse med Fenix Toulouse Handball i det franske. Jakobsen har i GOG ikke mindst imponeret med et meget stabilt højt niveau. Sagt på en anden måde: Nordmandens bundniveau er ekstremt højt.

Frank Mikkelsen lå før aftenens kamp nummer fire på målmandslisten med en redningsprocent på 37 - det samme som Kasper Larsen fra Mors-Thy Håndbold på tredjepladsen. Bertram Obling fra netop Skanderborg Håndbold var nummer to med 38 procent. Listen blev toppet af Søren Rasmussen, BSV, med 44 procent.

Før kampen fik Nicolej Krickau - med et glimt i øjet - overrakt gule blomster af Skanderborg Håndbold i forbindelse med et arena-interview. Gule blomster skulle symbolisere "utroskab". Krickau kom jo til GOG fra netop Skanderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce