Annonce
Debat

Skandalen i Vor Frue Kirke

Mange mennesker var mødt op, da der var suppleringsvalg til Assens-Gamtofte Menighedsråd. Foto: Daniel Kofoed

Læserbrev: Tirsdag aften cyklede jeg ned til suppleringsvalget i Vor Frue Kirke i den tro, at jeg bare stille og roligt skulle ned og stemme på nogle af de opstillede personer, som jeg nærer stor tillid til. Det blev kaotisk og meget uværdigt for kirken som offentlig institution.

Allerede ved indgangen gik der noget galt. Der ankom personer, som ville lade sig opstille som suppleanter ved valget og derfor skulle opføres på suppleantlisten. Det blev oplyst, at man bare kunne lade sig registrere som de andre, der stillede op, og så ville valghandlingen blive forklaret senere.

Da så valghandlingen skulle forklares, blev det oplyst, at når der var fundet fire kandidater til menighedsrådet, så ville nummer fem og seks på listen være suppleanter. Det strider direkte mod lovgivningen.

Annonce

Valgbestyrelsen, som normalt består af tre personer, blev på dagen egenhændigt ledet af formand for valgbestyrelsen, Helle Krummedige Andersen, som ikke havde styr på stemmesedler og valgprocedure samt havde undladt at instruere registreringspersonale og dirigent.

Provsten fastslog først, at den foreslåede valgprocedure var korrekt. Da personer fra salen protesterede og kom i kontakt med kontorchef Asger Gewecke i Fyens Stift, blev det efter lidt højtlæsning af loven slået fast, at den ikke var fulgt. Herefter stak valghandlingen helt af. Jeg valgte på et tidspunkt at bryde ind og stoppe løjerne.

Som privat virksomhed kan man selv bestemme, hvilke kunder man ønsker at betjene. Sådan er det ikke for en offentlig institution. Her gælder de klassiske dyder som åbenhed, ordentlighed og respekt for det/de man repræsenterer.

Ingen af disse dyder så man fra den snævre gruppe af personer tilbage i menighedsrådet. Og da slet ikke fra formanden, Vibeke Busse Andersen eller formand for valgbestyrelsen, Helle Krummedige Andersen.

I respekt for vores kirke og menighed - med ansatte og vores fantastiske syngedrenge - er den mest fornuftige udvej, at det nuværende menighedsråd trækker sig, så der kan udskrives nyvalg.

(Menighedsrådsformand Vibeke Busse Andersen og formand for valgbestyrelsen Helle Krummedige Andersen er blevet forelagt læserbrevet, men de ønsker ikke at kommentere det)

I respekt for vores kirke og menighed - med ansatte og vores fantastiske syngedrenge - er den mest fornuftige udvej, at det nuværende menighedsråd trækker sig, så der kan udskrives nyvalg

Carsten Hogrefe, gymnasierektor
Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Debat

Lørdag var en vigtig dag: Nu kan alle se, at vi snart skal til valg

Nyborg For abonnenter

Direktøren for det hele: - Jeg er ikke krammetypen

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Erhverv For abonnenter

Sæt dit eget hoved på majestætiske figurer og lav din egen plakat: Ung iværksætter supplerer sin SU med anderledes hjemmeside

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Debat

Store udfordringer kræver bedre samarbejde: Vi politikere får brug for borgernes hjælp

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Bagsiden For abonnenter

Quiz: Gæt fynske nyheder og vind ugens bog

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Navne For abonnenter

26-årige Nicolai bygger droner og kører Jaguar: Nu skal han hjælpe unge fra SDU med at drømme stort

Annonce