Annonce
Trekantområdet

Skammen hænger stadig ved: Forfatteraften om landsforræderens familiehistorie

Nummer 37 er tyskfødte Asmus Andersen, der blev efterlyst i Billed Bladet. Foredrag med barnebarnet til Asmus Andersen, Anne-Marie Christensen. Privatfoto
Annonce

Børkop: Da den tyske besættelse af Danmark var forbi i maj 1945, begyndte retsopgøret med de danskere, der havde samarbejdet med tyskerne eller kæmpet på tysk side under krigen.

Nu kan man komme forbi Børkop Bibliotek, når forfatter, antropolog og konfliktmægler Anne-Marie Christensen med udgangspunkt i sin egen familiehistorie fortæller om de store konsekvenser opgøret fik for landsforrædernes børn efter besættelsen.

Det sker 1. oktober, og der er tale om et forfattermøde, der ellers skulle have være afholdt i foråret, men blev aflyst grundet covid-19.

I sin bog Landsforrædernes børn beskriver Anne-Marie Christensen et sort kapitel fra besættelsestiden og retsopgøret, som hverken historieforskningen eller vi som nation taler om, nemlig de alvorlige og langstrakte konsekvenser, som retsopgøret med de 13.521 dømte landsforrædere fik for deres børn.

Med udgangspunkt i "Landsforrædernes børn" fortæller Anne-Marie Christensen fra en antropologisk vinkel om, hvordan Danmark aktivt glemte landsforrædernes børns historie, men også om forsøget på at forstå og nærme sig sin mors traume over at have en far, der var soldat i SS-division Wiking.

Billetter skal bestilles, og det sker på vejlebib.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Danmark

Det skal nok gå gutter

Annonce