Annonce
Nordfyn

Skamby: Opsigtsvækkende indbrud af hårde hvidevarer

Fyns Politi rapporterer om to indbrud på Nordfyn. Arkivfoto: Michael Bager
Der blev gået grundigt til værks under et indbrud i Skamby.

Nordfyn: Typisk tager tyve varer som computere, mobiltelefoner og deslige effekter, der er let omsættelige og ikke kræver de helt store transportmidler at tage med sig.

Anderledes forholdt det sig under det indbrud, som mellem mandag eftermiddag og tirsdag morgen fandt sted i en privat beboelse på Bredgade i Skamby. Her blev boligen på det nærmeste rippet for hårde hvidevarer. Tyvene forsvandt med ovn, kogesektioner, vaskemaskine, opvaskemaskine, emhætte, to håndvaske og diverse værktøj, fremgår det er af politiets døgnrapport. Tyvene skafffede sig adgang til huset gennem et vindue.

Også i Bogense er der rapporteret om indbrud. Det skete mellem mandag sidst på eftermiddagen og tirsdag morgen i en butik i Hotelpassagen. En rude indtil lageret blev knust, hvorefter der var adgang til butikken. Kontoret og køkkenet blev gennemrodet. Der blev stjålet kontanter samt en nøgle.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce