Annonce
Nordfyn

Skamby har troldet og er klar til stor byfest

Troldefesten byder på fem dage med noget for de fleste. Uanset om man er til seriøs konkurrence eller leg på hoppeborge, er der noget at deltage i i Skamby. Keld og Hilda kommer også.

Skamby: Ved fælles kræfter har Skamby igen gjort klar til fem dages byfest med masser af aktiviteter. Det er Skamby Borgerforening, Skamby Multihus og Skamby Boldklub, der sammen står for festen, som for mange år siden blev døbt "Troldefesten".

Og der har også været brug for en vis mængde trolderier, før festen kan begynde torsdag 22. august.

Første udfordring var at finde en nyt telt, da arrangørerne ikke kunne få lov af kommunen at bruge det gamle, som man har haft i mange år. Det nye blevet et lidt anderledes set-up, men arrangørerne glæder sig til at vise det frem.

Annonce

By af hoppeborge

Programmet rummer mange gennemprøvede aktiviteter som bankospillet torsdag, der plejer at samle op mod 200 mennesker, og bob-turnering fredag med omkring 50 entusiastiske hold, der kæmper om at få deres navn indgraveret på vandrepokalen. I år er der endda hyret et diskotek ind til at peppe festlighederne yderligere op.

På samme tid er der fællessang i Lunden. Det var sidste år en stor succes, så den gentager man, men denne gang også med 2 x 45 minutters koncert med Keld & Hilda.

Lørdag begynder med gratis morgenbord og kræmmermarked - og så følger fodboldturneringerne, dels med ungdommen, dels med damerne, og sidst med herrerne.

Hele dagen kan børnene boltre sig i et legeland i form af en hel by af hoppeborge, som virksomheder i by og omegn har sponsoreret, så der kan laves fest for de små på hoppeborge - helt gratis.

Nu også med rodeotyr

Aftenens store fællesspisning har spansk tema, og et godt band vil levere musik til dansen. Det er også den aften, man hylder Årets Skamboer. Og skulle nogen stadig have brug for at konkurrere med sig selv eller andre - så er der ekstraordinært indforskrevet en rodeotyr, der står lige ved indgangen.

Og søndag begynder så med gudstjeneste i teltet, derefter følger sponsorcykelløbet, som plejer at samle en del tilskuere langs Bredgade. Igen i år kårer man den bedste cykel/rytterudklædning.

Efter cykelløbet runder man af med det store pålægsbord; her bliver det også kendt hvor mange penge, der er kørt ind.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce