Annonce
Indland

Skallebølle: Lokale borgere forfærdede over muligt nyt stenkast på E20

Henning og Marianne Lange håber på, at gerningsmændene snart bliver fundet.

Borgere i Skallebølle er rystede over, at endnu en sten sandsynligvis er kastet fra motorvejsbroen tæt ved byen.

Lørdag eftermiddag omkring klokken 14.30 modtog Fyns Politi en anmeldelse fra en bilist. Bilisten havde sammen med fire andre i bilen kørt på motorvejen E20 og var blevet ramt af en sten - sandsynligvis kastet fra motorvejsbroen på Langesøvej ved Skallebølle. Stenen gik ikke igennem forruden på bilen, og ingen i bilen var derfor kommet til skade under episoden.

Lørdag aften lukkede politiet motorvejen i en times tid for med hunde at lede efter stenen - men uden held.

Søndag morgen er borgerne i Skallebølle forfærdede over, at det er sket igen. Det er nemlig kun tre måneder siden, at en tysk kvinde mistede livet, da en flise blev kastet fra selvsamme bro.

Annonce

- Ikke drengestreger

- Det må være en syg person. Det kan ikke være drengestreger. Hvis det havde været drengestreger, så havde de ikke turdet gøre det igen. Det er nogle, som ikke kender konsekvenserne af den kraft, når man kaster en sten mod en bil, der kører 100 kilometer i timen, siger Henning Lange, der sammen med sin kone Marianne Lange og deres chihauhau Mulle er ude at gå en morgentur.

- Vi går tit ture over motorvejsbroen for at se på trafikken, fortæller Marianne Lange.

Men lørdag eftermiddag blev turen kortere end først forventet, da politiet havde spærret Langesøvej.

- Jeg tænkte først, hvad er det for noget? Er det sket igen? Det er jo vanvittigt, siger Henning Lange.

- Og uhyggeligt, supplerer Marianne Lange.

Tør ikke stoppe op

Pernille Petersen er ligesom Henning og Marianne Lange ude at lufte hunden søndag morgen. Hun har også hørt om gårsdagens stenkast.

- Når jeg løber ture over motorvejsbroen, så tænker jeg da over, at jeg ikke skal stoppe op for at binde snørebånd, siger hun og forklarer, at hun ikke vil gøre bilisterne unødvendigt bange.

- Jeg ville bare ønske, at politiet snart finder dem, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce