Annonce
Assens

Skallebølle er et skridt nærmere en dagligvarebutik: Byggefirma har nu købt jorden

Det er på denne grund (til højre), at Amstrup & Baggesen Entreprise A/S i flere år gerne har villet bygge en dagligvarebutik. Nu er jorden købt. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Entreprenørfirma forventer at kunne igangsætte byggeriet i år, men er endnu ikke klar til at løfte sløret for, hvilken butik der kommer på hjørnet af Odensevej og Langesøvej.
Annonce

Skallebølle: En efterhånden lang saga om placeringen af en dagligvarebutik i Skallebølle er nu et skridt nærmere sit punktum.

Entreprenørfirmaet Amstrup & Baggesen Entreprise A/S, der står bag projektet, har nu købt jorden på hjørnet af Odensevej og Langesøvej (ved rundkørslen, red.). Det fortæller  administrerende direktør, Niels Ove Jensen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har købt arealet. Det gjorde vi 1. juli. Der er allerede gennemført en lokalplan, og nu har vi købt arealet med henblik på at få en dagligvarebutik til at bo der. Det er der, vi ligger nu, siger han.

Niels Ove Jensen vil endnu ikke løfte sløret for, hvilken kæde der kommer til at ligge på adressen, eftersom den endelige aftale endnu ikke er hundrede procent på plads.

Annonce

Flere år undervejs

Idéen om en dagligvarebutik på hjørnet af Odensevej og Langesøvej kom første gang på bordet i 2016. Processen blev dog bremset.

Amstrup & Baggesen Entreprise A/S foreslog dengang at lave et femte ben i rundkørslen, som kunne fungere som indkørsel. Det kunne Fyns Politi dog ikke godkende.

Entreprenørfirmaet foreslog derefter flere alternative løsninger, og i april 2019 fandt Amstrup & Baggesen, Fyns Politi og Assens Kommune en løsning på trafikspørgsmålet.


Det er en uvurderlig ting for Skallebølle. Det er fantastisk. Intet mindre. Det er et kæmpe løft for Skallebølle i særdeleshed og hele oplandet. Så det kan vi kun være henrykt over.

Niels Drejergaard, Skallebølle Beboerforening


Nu er entreprenørfirmaet altså klar til at rydde grunden og lave jordregulering. Hvornår byggeriet kan gå i gang er endnu ikke helt afklaret.

- Vi har en formodning og forhåbning om, at vi kommer i gang i det indeværende år, siger Niels Ove Jensen og fortæller, at der stadig skal nogle formaliteter på plads.

- Vi har ikke projekteret og indsendt en byggeansøgning til Assens Kommune endnu. Det kan vi jo ikke gøre, før vi er færdige med processen om den endelige slutbruger, siger han og oplyser, at der arbejdes på at få styr på den del inden oktober.

Annonce

- Det er fantastisk

Udsigten til at Skallebølle endelig får den dagligvarebutik, der har været så længe undervejs, vækker glæde hos formanden for Skallebølle Beboerforening, Niels Drejergaard.

- Det er en uvurderlig ting for Skallebølle. Det er fantastisk. Intet mindre. Det er et kæmpe løft for Skallebølle i særdeleshed og hele oplandet. Så det kan vi kun være henrykt over, siger han.

Niels Drejergaard mener, at den kommende dagligvarebutik - sammen med igangværende og planlagte boligbyggerier i Skallebølle - er et argument for at fokusere endnu mere på området fra kommunens side.

- Min udokumenterede påstand er, at hussalget går ret godt. Der er ikke lang liggetid på husene. Det betyder så også, at der bliver endnu mere efterspørgsel på at flytte til Skallebølle, og det kan måske også betyde, at Assens Kommune får endnu mere fokus på at gøre den del af kommunen til et vækstområde, siger Niels Drejergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce