Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skal vi tage en 2-7-2 eller en 4-18-4?

En kilometer svømning er overstået - nu gælder det fem kilometer løb ved DM i aquathlon. Foto: Palle Søby
Der var vildt gang i den ved Midtfyns Fritidscenter lørdag, hvor Ringe Tri ikke alene holdt sit årlige motionsstævne, men samtidig var vært for DM i aqauthlon og inspirationsdag for 75 unge talenter.

Ringe: Midtfyns Fritidscenter og ikke mindst pladsen foran er et inferno denne lørdag. For ikke nok med at Ringe Tri afvikler sit årlige triatlonstævne, som jo i sig selv indebærer de tre aktiviteter svømning, cykling og løb. I år er stævnet koblet sammen med DM i aquathlon og aspirantdag for landets unge triatlontalenter.

Tre discipliner, tre begivenheder. Så der er nok at se til for svømmeklubbens mange frivillige hjælpere og formand Troels Stubager, der vimser rundt med en mikrofon i rollen som stævnespeaker.

- Ja, jeg tror først, det er gået op for os selv inden for det seneste par dage, hvor meget der faktisk er at holde styr på. Der er vildt mange detaljer, der skal falde på plads. Men indtil nu har vi løst det hele, og vejret er jo perfekt, siger han, mens majsolen stråler ned over det hele.

Svømmeklubbens formand, Troels Stubager, havde en travl dag som stævnespeaker. Her præsenterer han vinderne ved medaljeoverrækkelsen. Foto: Palle Søby

80 frivillige i sving

Ringe Tri, som er en underafdeling af Ringe Svømmeklub, har selv 80 frivillige i sving. Det er lige så mange, som der deltager i triatlonstævnet, hvor alle og enhver kan komme og prøve triatlon - også selv om man ikke dyrker det til daglig.En af dem, der benytter sig af den mulighed, er 31-årige Michelle Nielsen fra Langeskov.

- Ja, jeg skal deltage i Xterra i Aarhus 16. juni, hvor jeg skal svømme 750 meter, cykle 30 kilometer mountainbike og løbe 10 kilometer trailløb. Det vil sige omtrent det dobbelte af det, jeg skal igennem i dag. Så det er for at varme lidt op til stævnet i Aarhus, at jeg er med i dag, fortæller Michelle Nielsen, der til daglig arbejder som fængselsbetjent i Nyborg.

Her i Ringe stiller hun op i 4-18-4. For ved stævnet kan man nemlig vælge mellem 2-7-2 og 4-18-4.

I 2-7-2 skal man svømme 400 meter, cykle syv kilometer og løbe to kilometer. Og i 4-18-4 skal man svømme 400 meter, cykle 18 kilometer og løbe fire kilometer.

Inde i svømmehallen finder vi tre unge kvinder fra Odense Triatlonklub: Tine Koefoed, Trine Printz og Camilla Rønne. De stiller også op i 4-18-4 og står på basinkanten, klar til at kaste sig ud i første disciplin: 400 meter svømning.

- Odense Triatlonklub har et fint samarbejde med Ringe Tri, så vi tager gerne herned og bakker op om det, når de laver det her stævne, siger Tine Koefoed.

Annonce

Langt til en ironman

34 stiller op i det officielle DM i aquathlon, som er triatlon uden cykling. Altså kun svømning og løb.

Michael Kryger fra Ganløse vinder foran Peter Holbæk Andersen fra Odder og Thomas Knudsen fra Aarhus.

- Her er meget intenst. Det er en god løberute, og det hele er godt arrangeret. Og så må du godt skrive, at det er en supergod kage, siger Thomas Knudsen, mens han snupper et stykke velfortjent brunsviger efter at være kommet i mål på løbedistancen fem kilometer. Forinden har han svømmet en kilometer.

75 unge talenter er med i triatlonforbundets aspirantdag, så alt i alt er små 200 i aktion. Til gengæld er det sparsomt med tilskuere til stævnet.

Og så skal vi måske lige nævne, hvad distancerne på en ironman er - bare til sammenligning: 3800 meter svømning, 180 kilometer cykling og godt 42 kilometer løb (en maraton).

Så der er lang vej igen - uanset om man har valgt en 2-7-2 eller en 4-18-4.

Michelle Nielsen fra Langeskov benyttede triatlonstævnet i Ringe som forberedelse til Xterra i Aarhus i juni. Foto: Palle Søby
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Villy måtte flygte fra sit hus: - Ellers vil jeg ikke længere være den ældste mand i Hundslev

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Se video: Vej spærret efter kraftig brand - kan lugtes otte kilometer væk

Nyborg For abonnenter

Kæmpe vinkup i Nyborg: Professionelle tyve bakkede lastbil til og stjal 11 paller af Kenneths vin

Odense

Byens butikker slipper for skilteregning, men får løftet pegefinger fra rådmand: - Der skal strammes lidt op

Faaborg-Midtfyn

Vedtaget i rungende tavshed: Nu ruller tusindvis af skraldespande ud i indkørslerne

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Odense For abonnenter

Snus-virksomhed fra Odense idømt stor bøde: Reklamerede ulovligt for tyggetobak

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Sport

Marienlyst kaster det hvide flag mod Svendborg - træneren vil bygge op til næste sæson

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Fyn

Se på samfundssmitte ikke antallet af covid-patienter på intensiv: Jeg kan ikke se gode argumenter for at åbne mere

Assens For abonnenter

Poul Erik solgte halvdelen af huset til sin datter: - Jeg lever ikke evigt, og vi ved ikke, om jeg en dag går hen og bliver syg

Odense

Odense er et bekymrende sted: Reagerer du, hvis der bliver råbt 'bøssekarl' efter folk?

Annonce