Annonce
Assens

Skal vi et spadestik dybere?

Formand for Danmarks Naturfredningsforening i Assens, Sven Rask, så gerne at flere haveejere fik mere viltre haver for biodiversitetens skyld. Arkivfoto: Lasse Hansen

Forleden blev Poul Poulsen citeret for at tvivle på nytten af det naturkapitalindeks, som Danmarks Naturfredningsforening har ladet udarbejde. Han vil grave et spadestik dybere, så politikerne kan få et mere præcist billede af naturens beskaffenhed.

Det er dog ikke nødvendigt. Indekset giver et klart billede af naturens tilstand i en landbrugskommune som vores. Af landarealet benyttes 64 procent til landbrug og 16 procent er bebyggelse, veje, råstofgrave og lignende. Det giver 20 procent til skove, søer, enge, moser og overdrev. En stor del af disse ”naturarealer” er ganske ensformige produktionsarealer; men det er alligevel der, vi skal finde de arter, som udgør den mere sjældne natur, og det er herfra, de forhåbentlig kan brede sig igen, hvis vi opgiver at drive lidt landbrugsjord.


Indekset giver et klart billede af naturens tilstand i en landbrugskommune som vores.

Sven Rask, formand for DN i Assens.


Det er derfor vigtigt, at naturen har det godt i disse områder. Sammenlignes 2015 med 2020, er værdiansættelsen steget fra 44 point (ud af 100 mulige) til 51, og Assens Kommune har forbedret sin ranglisteplacering fra nr. 92 til nr. 90. Indsatserne for at forbedre naturen i Assens virker altså, så smid spaden og fortsæt i samme spor!

Vi har brug for større naturarealer, men det er til at overse økonomisk og det er unødvendigt at trække tiden ud ved at efterspørge mere viden på området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce