Annonce
Odense

Skal sikre et handelsliv efter coronakrisen: Nyt website skal hjælpe trængte butiksejere i Odense

Den økologiske butik, bageri og café, Højbyhus, er en af dem man kan finde på det nye website. Arkivfoto: Hasse Frimodt
Med sammenomodense.dk kommer Odense Kommune og lokale iværksættere nu det lokale erhvervsliv til undsætning. Målet er at få odenseanerne til at handle over nettet og sikre, at der også er et handelsliv efter corona-krisen.

Mens en lang række restauranter og cafeer allerede er i fuld sving med at lave take away-løsninger, så kan det knibe mere for den lille specialforretning, frisøren eller tøjbutikken uden for et kædefællesskab. Men med lanceringen af websitet sammenomodense.dk håber Odense Kommune og lokale iværksættere nu på at kunne komme handelslivet i hele byen til undsætning.

- Vi kan se, at nogle af dem der rammes ekstra hårdt lige nu er dem, der ikke har adgang til websalg. Og hvis ikke vi gør noget, så risikerer vi som by, at de ikke klarer den. Og så bliver vi på sigt alle lidt fattigere, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

For små to uger siden, da corona-krisen for alvor brød ud med en række restriktioner af handelslivet, tog kommunen fat i en gruppe lokale iværksættere med direktør i CoWorking Plus, Mads Fugl, i spidsen. Og på ret kort tid fik man etableret det, der nu skal være med til at hjælpe flere gennem krisen.

- Det er gået rigtig stærkt fra idé til det vi nu har skabt. Men det skulle det også. Rigtig mange af dem vi henvender os til har ikke haft anden eksponering end de strøgkunder, de har været vant til at have. Derfor har nedlukningen ramt dem ekstra hårdt. Nu stiller vi en platform til rådighed for dem, hvor de meget hurtigt kan få et grundkursus i webhandel, siger Mads Fugl.

Han mener ligesom Peter Rahbæk Juel i øvrigt, at det især er de helt små erhvervsdrivende, der kan få mest ud af det.

- De store kæder har jo for de fleste vedkommende en webløsning. Med med sammenomodense.dk er det vores håb, at kunne koble kunder og mindre erhvervsdrivende sammen, siger Mads Fugl.

Det skal også sikre et blomstrende handelsliv.

- Det kan forhåbentlig også være med til at redde den mindre og lidt skævere del af handelslivet, siger Peter Rahbæk Juel.

Annonce

Her kan du hjælpe

Er du kunde kan du støtte op op det lokale handelsliv i Odense ved at besøge hjemmesiden www.sammenomodense.dk Siden indeholder en række tilbud og webløsninger for lokale butikker mv.

Er du butiksejer eller en kulturinstitution kan du på samme side tilmelde dig. Som erhvervsdrivende koster det ikke noget at komme med på websitet.

En folkelig bevægelse

For borgmesteren handler det ikke kun om at skabe et stort forum, hvor butikker og kunder kan finde hinanden. Det er lige så vigtigt at starte en folkelig bevægelse.

- Jeg synes allerede jeg kan se, at odenseanerne er rigtig gode til at støtte op om handelslivet. Men jeg håber, at vi med "Sammen om Odense" også kan starte en bevægelse, hvor vi alle bliver ekstra opmærksomme på at holde hånden under vores erhvervsliv de næste måneder. For det har de brug for, siger Peter Rahbæk Juel.

For at skabe den bevægelse har kommunen og iværksætterne også allieret sig med influencere, kendte ansigter og en kampagne på en række medier, herunder sociale platforme, der skal få budskabet ud. Blandt andet med hashtagget #sammenomodense som kan bruges, hvis man deler historier og tip til det lokale handelsliv til inspiration for andre.

Da hjemmesiden gik i luften fredag var der 50 virksomheder på. 100 har vist interesse for at komme med og det er forventningen af hjemmesiden vil vokse betydeligt. Foruden butikker, caféer og restauranter er en række kulturinstitutioner i Odense også at finde på sitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce