Annonce
Erhverv

Skal løfte patienter: Fynboer skyder millioner i ny robot

Multi-tower-robotten kan køre selv og kan ændre sin bredde efter behovet. Patienten kan skydes til højre og venstre i liften. Illustration: Blue Ocean Robotics

En række fynboer investerer syv millioner kroner i udviklingen af en ny robot, der skal løfte patienter på hospitaler.

Hvis du i fremtiden bliver syg og ikke selv kan komme ud af sengen, kan du muligvis få hjælp af en robot fra Odense. Det nystiftede firma Multi-Tower Robot Company har i hvert fald som mål at få udviklet og solgt sådan en robot.

Og virksomheden er godt på vej. Den har netop tiltrukket syv millioner kroner fra en række fynske investorer og har dermed midlerne til udviklingen.

Idéen er udviklet i et samarbejde mellem virksomheden Blue Ocean Robotics og Køge Universitetshospital, og den nye virksomhed er et såkaldt spin-out fra Blue Ocean Robotics.

Halvdelen af pengene kommer fra Syddansk Innovation med hovedsæde i Cortex Park i Odense tæt på Syddansk Universitet, som også er storaktionær sammen med Syddanske Forskerparker.

Ejendoms- og investeringskoncernen Rikkesege skyder halvanden millioner kroner ind. Den er opbygget af Flemming Petersen, Odense, og råder over investeringer for 150 millioner kroner.

Cateringvirksomheden Kai Thors direktør og tidligere ejer, Mark Blæsbjerg, Odense, investerer en halv millioner kroner, og det samme gør Jørgen Nielsen Dahl, Ringe, der tidligere ejede virksomheden Fiber Emballage og Kartonnage i Ringe. Hertil kommer en række mindre aktionærer.

Den nye robot er en slags selvkørende lift, der selv kan finde frem til det sted på sygehuset, hvor der er brug for den.

Som direktør for virksomheden er ansat Arnd Baurichter, der tidligere har været leder i Siemens Healthcare, Danfysik og RI Research Instrument, og som er ph.d. i fysik.

Arnd Baurichter er 55 år. I 2009 forlod han Odense for at rejse til Erlangen i Tyskland sammen med sin kone, hvor han udviklede partikelacceleratorer hos Siemens. Nu vender han tilbage og vil i begyndelsen arbejde i Blue Ocean Robotics hovedkontor i Odense.

Multi-tower-robotten kan køre selv og kan ændre sin bredde efter behovet. Patienten kan skydes til højre og venstre i liften. Illustration: Blue Ocean Robotics
Arnd Baurichter får som direktør ansvaret for udviklingen af den nye robot. Foto: Blue Ocean Robotics
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce