Annonce
Assens

Skal læse til præst: Skoleleder stopper

Eleverne på Assensskolen skal med udgangen af august sige farvel til Trine Traun, der stopper som leder af skolen. Arkivfoto: Michael Bager
Et karriereskifte betyder, at Trine Traun stopper på Assensskolen efter to år som leder.

Assens: Trine Traun har sagt sin stilling som leder af Assensskolen op, og hun stopper derfor 1. september.

I en alder af 52 år har hun nemlig valgt at skifte spor og vende tilbage til skolebænken.

- Jeg skal prøve noget andet, for jeg skal læse teologi på Aarhus Universitet, fortæller Trine Traun.

Hun søgte ind i foråret og blev optaget 26. juli, og dermed opfylder hun en gammel drøm.

- Dengang jeg var helt ung, ville jeg gerne læse teologi, og jeg søgte ind, men jeg blev ikke optaget. Jeg kom på seminariet i stedet for, og jeg har været rigtig glad for at være lærer, og jeg har været rigtig glad for at være skoleleder, men det har rumlet i mit hoved i alle årene.

- De sidste par år har jeg tænkt, at det var ved at være tiden, og at nu var jeg ved at være for gammel til det, så jeg måtte hellere tage det op, hvis det er det, jeg skal. Hvis det skal være, skal det være nu, siger Trine Traun, der bliver boende i Odense og derfor skal pendle til Aarhus, når undervisningen starter.

Annonce

- De sidste par år har jeg tænkt, at det var ved at være tiden, og at nu var jeg ved at være for gammel til det, så jeg måtte hellere tage det op, hvis det er det, jeg skal.

Trine Traun, afgående leder af Assensskolen

Udfordrende år

Trine Traun har været leder af Assensskolen - og Salbrovadskolen, som ledelsesmæssigt hører under Assensskolen - i to skoleår. Inden da var hun på Brylleskole, hvor hun blev ansat i 2008.

Og det bliver med blandede følelser, at hun siger farvel til arbejdsdagen på Assensskolen.

- Jeg efterlader også noget her, som jeg kan have det skidt med, for der er mange udfordringer her, som stadig skal tages vare om. Så må man håbe, at der er nogle, der tager det alvorligt, siger hun med henvisning til, at Assensskolen har været igennem en turbulent periode med nedskæringer og dårligt ry og deraf faldende elevtal.

Det har været hårdt at styre skolen igennem den periode.

- Jeg synes, det har været en udfordring. Der er nogle vilkår her, som gør det vanskeligere end andre steder. Det har tæret på mig. Vi har reduceret med 24 personaler, og det tærer hårdt på mig.

- Det kommer også an på, hvordan man er som person. Jeg er personaleleder, jeg er relationsmenneske, jeg er den, der godt kan lide at være tæt på folk, og have den daglige sparring, og det har haft så vanskelige kår her, siger Trine Traun og peger straks på, at der er sat gode ting i værk på skolen.

- Men det er en skole i start med rigtig mange spændende ting. Vi skal jo være rettighedsskole (Unicef Rettighedsskole, red.), vi er flyttet sammen til én matrikel, og der ligger et grundlag for nogle rigtig gode ting nu. Jeg tænker, at det med, at der kommer en med et andet blik på tingene, vil kunne gøre noget rigtig godt for det her. En, der kommer med et nyt syn, siger hun.

- Ærgerligt

Charlotte Jorck Heide-Jørgensen, der er formand for bestyrelsen på Assensskolen, er ked af, at Trine Traun har sagt op.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, men jeg respekterer hendes beslutning, siger skoleformanden, der endnu ikke har nået at drøfte opsigelsen med resten af bestyrelsen.

- Der er sat nogle skibe i søen med rettighedsskole og sammenlægningen af Nord og Syd, og det bliver der selvfølgelig stadig arbejdet målrettet med. Vi vælger at se fremad og ser, hvad processen med at finde en ny leder bringer, siger Charlotte Jorck Heide-Jørgensen.

Trine Traun skifter nu spor og skal i stedet læse teologi. Arkivfoto: Carsten Bundgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce