Annonce
Kerteminde

Skal kommunen betale til ladestandere til el-biler?: Se, hvad læserne siger

Som de eneste valgte Dansk Folkeparti at stemme imod forslaget om, at kommunen skal betale for, at der bliver opsat ladestandere ved Langeskov Station. Grafik: Peter Ammitzbøll
Skal kommunen betale for at få sat el-ladestandere op? Vi spurgte læserne, her er et udpluk af jeres svar.
Annonce

Helle Ainsworth: - Det er en fantastisk god ide. Vi har elbil, og der er ikke mange ladere i Kerteminde og omegn (Munkebo kro og Great Northern). Der er brug for offentligt tilgængelige lademuligheder. Tænk, også på alle turisterne. Der kommer flere og flere med elbiler, og det er afgørende for valget af destination, at der er mulighed for opladning.

Esben Bindesbøl: - Hvis folk ikke har råd til at købe benzin længere, så brug dog en cykel istedet.

Alex Haurand: - Vi laver jo som kommune masser af investeringer, og et lille skub til elstandere kan få stor betydning for understøttelsen af vores togstation i Langeskov. Det er vigtigt for tilflytningen til Langeskov at understøtte byen som trafikknudepunkt, og ladestanderne (som understøtter den grønne omstilling) er da rent win-win!

Bente Mikkelsen: - Det synes jeg så ikke, de skal. Det vil være en forskelsbehandling af bilister. Ellers må de jo betale for det. Vi betaler jo alle for el i vores dagligdag, så hvorfor skal elbilister ikke betale deres andel også.

Susanne Gammelgaard: - Kommunen skal da ikke betale. Hvorfor skal folk have gratis el til deres biler. En benzindrevet bil bli'r jo heller ikke tanket gratis op, når folk har sat den for at tage toget.

Kristina Søbo Thorsen: - Man kunne fra kommunal side vælge at se det som et incitament til kommunens borgere om at skifte til en mere grøn fremtid. Hvilket image ønsker man som kommune fremadrettet?

Iris Andersen: - Ok, så sender jeg regning på benzin samme vej.

Henrik Madsen: - Et hamrende godt initiativ, som er stillet af Anne Fiber fra De Konservative. Fremragende arbejde som både gavner miljøet og udviklingen, i første omfang ved vores togstation. Tak til Jesper Hempler og resten af udvalget for opbakningen, som førte et flot resultat med sig.

Et flertal i miljø- og teknikudvalget vil indgå samarbejde med NEF Fonden om at få rejst el-ladestandere i Kerteminde Kommune.

Den første stander skal efter planen opføres ved Langeskov Station. Den fire-dobbelte ladestander ved stationen koster kommunen 65.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce