Annonce
Middelfart

Skal hjælpe hjemløse til hægterne efter indlæggelse: Røde Kors åbner omsorgscenter i Middelfart

Røde Kors åbner i efteråret 2020 et omsorgscenter i forbindelse med Middelfart Sygehus. Centret skal hjælpe hjemløse syddanskere på højkant, når de har været indlagt på sygehuset. Foto: Peter Leth-Larsen
Røde Kors åbner til efteråret et omsorgscenter i forbindelse med Middelfart Sygehus. Centret skal hjælpe hjemløse til hægterne efter indlæggelse på sygehuset.
Annonce

Middelfart: Til efteråret åbner Røde Kors sit tredje omsorgscenter i Danmark, der skal placeres i forbindelse med sygehuset i Middelfart. Røde Kors lejer sig ind i eksisterende lokaler på sygehuset, og centret forventes at åbne i midten af september i år.

Centret har fået navnet Omsorgscenter Svalegangen og skal hjælpe hjemløse syddansker til hægterne, når de bliver udskrevet fra sygehuset.

Her kan den hjemløse bo i 14 dage på eget værelse med eget bad og toilet. Der bliver plads til fem ad gangen på centret i Middelfart, og opholdet bliver gratis for den hjemløse.

- Røde Kors' omsorgscentre er med til at sikre sundhed og trivsel for nogle af samfundets allersvageste. Vores erfaringer fra vores allerede eksisterende centre viser, at det virkelig kan gøre en forskel at få ro til at restituere i nogle trygge og rolige rammer, siger Marie-Louise Gotholdt, national chef i Røde Kors, i en pressemeddelelse.

Foruden det kommende omsorgscenter i Middelfart, har Røde Kors etableret centre i Århus og i København.

Annonce

Regionsråd afsætter penge

Hjemløse er på grund af blandt andet misbrug og et hårdt liv på gaden en af de grupper i befolkningen, der bliver mest syge. Samtidig ender mange ofte med at komme i behandling sent, fordi de overser symptomer eller ikke har opsøgt sundhedsvæsnet, før det blev akut.

- I Region Syddanmark er vi meget optagede af at skabe mere lighed i sundhed og bakker derfor fuldt ud op om Røde Kors' nye omsorgscenter. Helt konkret har regionsrådet afsat penge til at ansætte en socialsygeplejerske senere på året, som skal være med til at styrke samarbejdet med Røde Kors. Vi håber, at samarbejdet kan være med til at give de hjemløse den hjælpende hånd, de har brug for efter en indlæggelse, så de kommer sig og ikke ender med at blive indlagt igen kort tid efter.

Sådan siger Regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse om udsigten til det nye omsorgscenter. Hun bakkes op af borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd (S).

På det kommende omsorgscenter i Middelfart må de hjemløse have deres hund med, og de må gerne have et aktivt misbrug.

Centrets daglige leder bliver en Røde Kors-sygeplejerske, ligesom der også ansættes en socialrådgiver, som kan hjælpe beboerne med at komme videre efter opholdet på omsorgscentret. Derudover vil frivillige fra Røde Kors stå for hyggelige rammer og gode snakke, lyder det i pressemeddelelsen.

Omsorgscentret Svalegangen finansieres af Den Europæiske Fond for Bistand for de Dårligst Stillede (FEAD) og forventes at åbne i midten af september 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce