Annonce
Kerteminde

Skal fynsk kagedronning dømme din lagkage?

Kirsten Thur har tidligere deltaget i Den Store Bagedyst på DR1. Lørdag den 21. september er hun kagedommer på Langeskov Kræmmermarked. Arkivfoto
Lagkagedyst på Langeskov Kræmmermarked udvider tilmeldingsfristen, da der mangler deltagere.

Langeskov: Der er intet jubilæum uden kage.

Da Langeskov Kræmmermarked i år har 30 års jubilæum, har bestyrelsen derfor fået den idé at udskrive en lagkagekonkurrence.

Dysten finder sted lørdag den 21. september, og blandt andre den fynske kagedronning Kirsten Thur, der tidligere har deltaget i Den Store Bagedyst på DR1, sidder i dommerpanelet.

Tilmeldingsfristen faldt den 6. september, men da der endnu er under 10 tilmeldte, har bestyrelsen nu besluttet at udvide fristen til den 20. september.

Reglerne er enkle: Hver deltager skal klokken 13.30 aflevere en jubilæumslagkage, der er i mindst tre lag, der skal være flag på, og så skal der stå 30 år på kagen.

Når dommerne er færdige med at smage og har kåret en vinder, vil alle kager blive serveret gratis i teltet.

Tilmelding sker på mail til: theilgaard@privat.dk. Tilmeldingen lukker den 20. september kl. 18.00.

Annonce

Tre præmier

Der er præmier til de tre bedste lagkager.

- Kommer der ikke flere tilmeldte, er der til gengæld god chance for at vinde, siger Thomas Folleraas, der er formand for Langeskov Borgerforening.

Han er sammen med hundredvis af andre frivillige travlt beskæftiget med at gøre pladsen klar til weekendens kræmmermarked, hvor langt over 300 kræmmere stiller op.

Langeskov Kræmmermarked åbnes fredag den 20. september kl. 15 af borgmester Kasper Ejsing Olesen i markedsteltet og slutter søndag eftermiddag klokken 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce