Annonce
Middelfart

Skal forløse potentiale: Den fynske kommune med flest overnattende turister er nu med i Destination Fyn

Hvalsafari er et af områderne, der i fremtiden vil kunne skaffe flere turister til Middelfart Kommune, spår Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd (S). Arkivfoto: Peter Leth Larsen
Turisme er et hovederhverv i Middelfart Kommune, som nu er optaget i Destination Fyn i håbet om, at et øget samarbejde kan bringe endnu flere turister til kommunen.

Nordvestfyn: Middelfart Kommune er nu optaget i Destination Fyn, der arbejder for at styrke den fynske oplevelsesøkonomi.

Særligt to ting har været medvirkende til, at det nu er det rigtige tidspunkt for Middelfart Kommune at tilslutte sig, fortæller kommunens borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S).

Blandt andet har det været med til at fremskynde processen, som allerede var i gang, at regeringen og Kommunernes Landsforening har aftalt, at der skal være færre destinationsselskaber i Danmark.

- Det har givet anledning til, at vi har drøftet, hvor det er mest fornuftigt, at vi placerer os henne. Den anden ting er, at vi har en coronakrise, som hiver tæppet væk under turismebranchen, siger han og fortsætter:

- Og turisme er et hovederhverv i Middelfart Kommune. Vi er på Fyn det sted med flest overnattende turister med mere end en halv million overnattende om året på hoteller, campingpladser og så videre. Vi har restauranter og mange andre, der lever af at lave oplevelser og aktiviteter for turister. Så når der kommer en krise, der ryster grunden under et så vigtigt erhverv for os, er det vigtigt for os som kommune at handle hurtigt og resolut.

Middelfart kommune har en virksomhedstruktur, der består mange små og mellemstorer virksomheder, der er aktører på turismeområdet, og det passer rigtig godt med de andre aktører på Fyn. Og dermed letter optagelsen i Destination Fyn muligheden for at lave konkrete samarbejder, vurderer Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd. PR-foto

Omfordeler ressourcer

Særligt i de seneste måneder har Middelfart Kommune haft en tæt dialog med Destination Fyn om at få enderne til at mødes. Men det at samarbejde er ikke noget nyt, pointerer Johannes Lundsfryd Jensen.

- Vi har gennem mange år haft et konkret samarbejde om blandt andet cykelturisme og lystfiskerturisme, som har været rigtig godt med konkrete resultater. Gennem det seneste halve år har vi gjort os overvejelser om, i hvilken kurv vi skulle lægge vores æg, siger han.

Samtidig forsikrer han, at der ikke bliver lagt færre æg i den kurv, der symboliserer samarbejdet om turister med Fredericia og Kolding.

- Der, hvor vi kommer til at lægge færre ressourcer, er samarbejdet med Destination Legoland Billund Resort. Det har også været et udmærket samarbejde, men gevinsten har været størst med de aktører, der har været tættest på geografisk. Så jeg tror, at vi får mere ud af vores ressourcer ved at fokusere mere på det fynske samarbejde.

- Fyn matcher Middelfart rigtig godt, når det handler om natur- og kystturisme. Vi har gennem flere år satset meget på et Lillebælt som brand og de aktiviteter, der knytter sig til vandet, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Annonce

Uforløst potentiale

Der er stadig et uforløst potentiale, når det kommer til at tiltrække turister, mener Middelfart-borgmesteren.

Håbet er, at det fynske samarbejde kan bidrage til at forløse det.

- Her på kort sigt handler det i høj grad om den kommende sommerferie. Der er mange, der formentlig havde tænkt sig, de skulle til Frankrig eller Italien, men som nu vælger at holde deres ferie i Danmark, siger han.

- På længere sigt har vi en branche, der skal udvikle deres kerneprodukt. Det kommer til at tage lang tid før, at konference-turismen er oppe i samme gear som tidligere. Måske betyder den krise, vi har været igennem, hvor vi er blevet mere vant til at mødes online eller via video, at vi kommer til at se et forandret mønster omkring konferenceturisme. Og det at udvikle sig i det marked er ekstremt væsentligt i forhold til at få vækst og arbejdspladser i vores turismebranche. Og det tænker vi, at et fælles fynsk samarbejde kan være med til at understøtte, siger han.

Annonce
Odense For abonnenter

Dyrt at køre uden partikelfilter: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nye byggegrunde kan være på vej her

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Erhverv

Kendt erhvervsleder med stort grønt hjerte: Affaldssorteringen i de fynske kommuner er alt for ringe

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Navne For abonnenter

Gift i 65 år: - Og nu render du også med min tjenestepige!

Annonce