Annonce
Odense

Skal du gennem Odense?: Fra tirsdag og onsdag spærres flere veje

Fra onsdag morgen bliver den nordlige del af Stadionvej lukket for ind- og udkørsel til Middelfartvej. Det skyldes arbejde med at etablere letbanen. Illustration: Odense Letbane

Tirsdag ensrettes en del af Toldbodgade ved havnen, og onsdag bliver den nordlige ende af Stadionvej i Bolbro spærret for udkørsel.

Odense: Hvis du er vant til at kunne køre fra Næsbyvej eller Gammelsø ad Toldbodgade forbi havnen i Odense, skal du lige ændre dine vaner i nogle dage.

Fra tirsdag klokken ni og indtil fredag er Toldbodgade indsnævret og dermed ensrettet i retning mod Næsbyvej - ensretningen gælder på strækningen fra Lerchesgade til Næsbyvej.

Spærringen af den ene vejbane gælder for al motortrafik, oplyser Odense Kommune, og der er etableret omkørsel for de trafikanter, som ikke selv har været opmærksomme på spærringen. Odense Kommune oplyser ikke noget om årsagen til vejspærringen.

Annonce
Toldbodgade er indsnævret fra tirsdag klokken ni og indtil fredag, oplyser Odense Kommune. Det betyder, at trafikken ensrettes fra Lerchesgade til Næsbyvej i retning væk fra havnen. Illustration: Odense Kommune.

Det er ikke den eneste ændring af trafikken i Odense i denne uge. Onsdag spærres den nordlige del af Stadionvej for ind- og udkørsel til Middelfartvej på grund af arbejdet med at bygge letbanen. Her vil der være omkørsel ad Christmas Møllers Vej, oplyser Odense Letbane.

Arbejdet ved Stadionvej varer frem til lørdag 17. november, og det har også som konsekvens, at det kun vil være muligt at køre højre ind og højre ud på Middelfartvej fra den sydlige del af Stadionvej.

Mandag blev Rugårdsvej lukket for indkørsel fra Østre Stationsvej, et stykke af Ejbygade blev indsnævret til en vejbane, og Holkebjergvej i Sanderum blev ligeledes indsnævret og vil være det indtil midten af februar næste år.

Her er det dog ikke letbanen, men en ny supercykelsti, som skal anlægges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce