Annonce
Odense

Skal du gennem Odense?: Fra tirsdag og onsdag spærres flere veje

Fra onsdag morgen bliver den nordlige del af Stadionvej lukket for ind- og udkørsel til Middelfartvej. Det skyldes arbejde med at etablere letbanen. Illustration: Odense Letbane

Tirsdag ensrettes en del af Toldbodgade ved havnen, og onsdag bliver den nordlige ende af Stadionvej i Bolbro spærret for udkørsel.

Odense: Hvis du er vant til at kunne køre fra Næsbyvej eller Gammelsø ad Toldbodgade forbi havnen i Odense, skal du lige ændre dine vaner i nogle dage.

Fra tirsdag klokken ni og indtil fredag er Toldbodgade indsnævret og dermed ensrettet i retning mod Næsbyvej - ensretningen gælder på strækningen fra Lerchesgade til Næsbyvej.

Spærringen af den ene vejbane gælder for al motortrafik, oplyser Odense Kommune, og der er etableret omkørsel for de trafikanter, som ikke selv har været opmærksomme på spærringen. Odense Kommune oplyser ikke noget om årsagen til vejspærringen.

Annonce
Toldbodgade er indsnævret fra tirsdag klokken ni og indtil fredag, oplyser Odense Kommune. Det betyder, at trafikken ensrettes fra Lerchesgade til Næsbyvej i retning væk fra havnen. Illustration: Odense Kommune.

Det er ikke den eneste ændring af trafikken i Odense i denne uge. Onsdag spærres den nordlige del af Stadionvej for ind- og udkørsel til Middelfartvej på grund af arbejdet med at bygge letbanen. Her vil der være omkørsel ad Christmas Møllers Vej, oplyser Odense Letbane.

Arbejdet ved Stadionvej varer frem til lørdag 17. november, og det har også som konsekvens, at det kun vil være muligt at køre højre ind og højre ud på Middelfartvej fra den sydlige del af Stadionvej.

Mandag blev Rugårdsvej lukket for indkørsel fra Østre Stationsvej, et stykke af Ejbygade blev indsnævret til en vejbane, og Holkebjergvej i Sanderum blev ligeledes indsnævret og vil være det indtil midten af februar næste år.

Her er det dog ikke letbanen, men en ny supercykelsti, som skal anlægges.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce