Annonce
Erhverv

Skako-direktør skifter rolle

Søren Pedersen har gennemført en vellykket turnaround hos Skako Concrete og skal nu være teknisk chef, mens der søges efter en ny adm. direktør. Han bliver dog i stillingen som administrerende, til afløseren er fundet, meddeler selskabet.
Søren Pedersen bliver teknisk chef i Skako Concrete, og der søges efter en ny adm. direktør. Han fortsætter, til afløseren er fundet.

Den børsnoterede Faaborg-virksomhed Skako A/S ændrer på ledelsesgangen, meddeler selskabet. Søren Pedersen, administrerende direktør i Skako Concrete, som er produktionsselskabet, ændrer rolle og bliver nu teknisk chef.

Søren Pedersen, der tillige er direktør i Skako A/S, som ejer Skako Concrete og er børsnoteret, har valgt at trække sig fra posten for at lade nye kræfter komme til og selv fortsætte som teknisk chef i Skako Concrete.

Der sættes nu gang i en søgning efter en afløser. Søren Pedersen fortsætter som administrerende direktør, indtil denne er fundet og kan begynde.

- Vi er meget tilfredse med Søren Pedersens indsats som administrerende direktør i Skako Concrete gennem de seneste fem år. Selskabet har skabt en ny og billigere produktionsplatform, lanceret en række innovative betonblandere i markedet og styrket tilstedeværelsen på kernemarkeder.

- Med Søren i rollen som teknisk chef sikrer vi værdifuld kontinuitet og kan fortsætte den positive udvikling vi er i, udtaler bestyrelsesformand i Skako Jens Wittrup Willumsen i meddelelsen.

Han er sammen med Charlotte Sparre Willumsen og Christian Herskind Jørgensen ultimativ ejer af selskabet. Danica Pension og Maj Holding Invest mindre aktieposter på over fem procent. Resten af aktierne er i frit omløb.

Kursen på Skako A/S blev ikke påvirket af meddelelsen, den ligger på det laveste niveau gennem de tre seneste år på omkring 50.

/ritzau/FINANS

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce