Annonce
Sport

Skader hagler ned over Nikolaj Jacobsens landshold

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Skader holder flere profiler fra håndboldlandsholdet, der i denne uge er samlet til Golden League i Aarhus.

Det danske herrelandshold i håndbold må undvære flere profiler, når det i denne uge spiller to Golden League-kampe i Aarhus og Aalborg.

Blandt andet måtte Mikkel Hansen og Henrik Toft Hansen melde afbud kort før turneringen, da de ikke er kommet sig over deres hovedskader.

Landstræner Nikolaj Jacobsen håber dog, at de bliver klar, så de kan være med i de sidste forberedelser til EM, der spilles i januar.

- Det jeg har fået at vide er, at når landsholdspausen er ovre, så skulle begge gerne kunne spille igen. Men jeg kan ikke sige det med 100 procent sikkerhed, siger Nikolaj Jacobsen.

- Mikkel er i fremgang, og hvis han har et godt forløb de kommende 14 dage, kan han derefter spille håndbold igen. Men omvendt er det en hovedskade, og om det tager tre-fire uger, eller om det tager to uger, kan jeg ikke sige.

Han er dog ikke begyndt at spekulere på en eventuel erstatning til det kommende EM for Hansen, der under VM i januar havde en bærende rolle på det danske hold og blev kåret til turneringens bedste spiller.

- Der er ingen grund til at tage sorgerne på forskud. Det må vi evaluere, når Mikkel er kommet i gang igen og se, hvordan det går. Og er der nogle problemer med det, er vi selvfølgelig nødt til at tage vores forholdsregler, siger han.

Men det er ikke kun Hansen og Toft, der ikke er med landsholdet i Aarhus i disse dage.

Søndag fik stregspiller Simon Hald et vrid i knæet, da han sammen med Flensburg-Handewitt var i Aalborg for at spille Champions League.

Hald kom ikke i spil mere i kampen, og bekymringen var at spore i ansigtet på landstræneren, der var i arenaen for at overvære opgøret.

Især stregpositionen har nemlig været hårdt udsat. Foruden Simon Hald og Henrik Toft er René Toft Hansen stadig ikke kommet sig 100 procent over den lyskenskade, han pådrog sig under VM. Men Nikolaj Jacobsen er fortrøstningsfuld.

- René var meget tæt på at komme med nu her, men mangler lige lidt fysisk for at være 100 procent klar med lysken. Derfor ville vi ikke tage ham med og have en uge, hvor han skulle træne og spille to kampe.

- Nu må vi se, hvordan det næste forløb er med ham. Om det bliver bedre, og om han bliver helt 100 procent op til EM, siger landstræneren.

Han er mere i tvivl om, hvorvidt Danmark til EM kan få gavn af venstrefløjen Casper U. Mortensen, der også pådrog sig en skade under VM og endnu ikke spiller i sin klub, Barcelona.

- Det går fremad, men det har været en langstrakt affære.

- Barcelona mener, at han kan spille igen i november-december. Jeg håber selvfølgelig så tidligt som muligt. Hvis vi kommer hen i december, så har han ikke spillet håndbold i et år, og så er det ikke sikkert, at han lige er aktuel til EM, siger Jacobsen.

Han har stadig ikke fået en status på Simon Hald fra Flensburg-Handewitt, der skulle undersøge stregspilleren mandag.

Danmark spiller den første Golden League-kamp torsdag mod Frankrig i Aarhus. Lørdag møder holdet enten Norge eller Spanien i Aalborg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce