Annoncørbetalt indhold

Skab struktur og undgå stress

Struktur er en vigtig del af hverdagen. Mange mennesker døjer ofte med stress, som ofte opstår fordi vi mangler overskud. For når vi mangler overskud kan uforudsete hændelser hurtigt få vores liv til at virke kaotisk og give os følelsen af mistet kontrol.

En løsning på dette er en mere struktureret hverdag, da det betyder at vi bruger mindre energi på hverdagens gøremål. Lidt ligesom når vi skal prøve noget nyt, her bruger hjernen mere energi, fordi det er noget vi ikke har prøvet før, og vi derfor ikke rigtigt er forberedt på hvad der skal ske. Når vores hjerne så hele tiden bruger kræfter på at få hverdagen til at fungere, betyder det bare at der er mindre overskud til andre ting. Et eksempel kunne være at du grundet en stresset dag og manglende overskud, vælger at se tv fremfor at læse et eventyr omkring hyrdinden og skorstensfejeren for dine børn som godnathistorie.

Hvilket også bare betyder at man er mindre nærværende og ikke er ligeså god til at nyde de gode ting i livet. Sorterer vi de ting fra i en længere periode, ender det med at vi brænder ud og får stress. Og dette er en ond spiral, da stress påvirker den del af hjernen vi bruger til at strukturer med.

Hvordan får jeg mere struktur på det hele?

Får at få et struktureret hverdag, gælder det om at have metoder og rammer der giver dig mere struktur over det hele. Her er fire tips der kan hjælpe dig:

  • Huskeliste

Noget så banalt som at huske det, du skal huske. Læg en plan for de ting du skal huske i løbet af dagen, på den måde har du hele tiden styr på hvad du skal lave, og undgår trælse uforudsete overraskelser

  • Vær der til tiden At være klar til tiden når du skal ud af døren, eller dine børn skal hjælpes i seng. Overholdes dette ikke, betyder det bare at dagens planlægning ændres og forskydes. Det betyder at der er mindre tid til de andre opgaver, som nu må nedprioriteres og udskydes.
  • Finde ting frem du skal bruge

Find de ting frem du skal bruge, når du skal bruge dem. Kan du for eksempel ikke finde dine nøgler på vej ud af døren, bliver du stresset og risikerer at komme for sent til en aftale. Kommer du for sent, må du udskyde andre opgaver som også hurtigt ender i en nedadgående spiral. En god løsning til at undgå dette kunne være at for eksempel investere i et nøgleskab. Hvor du gør det til en rutine at altid ligge dine nøgler ind i skabet, når du træder ind af døren.

  • Overhold deadlines Overhold dine små deadlines, som at betale regninger til tiden. Bliver dette ikke gjort, ligger det hele tiden i baghovedet. Det bruges der energi på, der kunne være brugt til overskud i stedet

Denne artikel er sponsoreret af Inspo.dk

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.