Annonce
Sydfyn

Skøre impro-sketch mellem seriøse debatter

Lillian Olsen, 61, Svendborg - Jeg synes, det er sjovt, at der er impro-teater. Det er imponerende, hvordan de her skuespillere opfanger ting, og kan få lavet noget skægt ud af det. De er faktisk gode og de tager det jo bare lidt, som det er. Debatmødet bliver også mere hyggeligt og spøjst, selvom debatterne også er alvorlige - klimadebatten synes jeg for eksempel, er vigtigt at tage seriøst.
Lidt uden for nummer var der mellem debatterne lørdag eftermiddag på Svendborg Gymnasium impro-teater. Gruppen UHA tog udgangspunkt i de ord og følelser, der var i rummet og lavede sketch ud fra det. Hør, hvad folk mente om det koncept.

Brødtekst

Annonce
Niels Jensen, 70, Svendborg - Vi skulle lige i gang og vi skulle lige ind i konceptet med det her impro-teater. Men jeg synes faktisk, det giver et frisk pust til mødet. Det bliver ikke så stift, som sådan et debatmøde ellers godt kan blive.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce