Annonce
Middelfart

Skøre hatte, lakridser og et vandtæt tæppe: Det havde folk i tasken til brofest

Avisen spurgte folk, hvad de havde med i tasken til Rock Under Broen, og det var meget forskelligt, hvad festivalgæsterne ikke kunne undvære.

Brødtekst

Annonce

Mia Kristriansen, 41 år, København

Mia Kristensen har sine Blue Jeans lakridser med. Foto: Sofie Højlund Rasmussen

- Jeg er en pestilens uden mine lakridser, så jeg har en pose Blue Jeans med. Det er det vigtigste for mig at have med.

Luka Holzendorff, 31, København

Luka Holzendorff har håndsprit med duft i tasken. Foto: Sofie Højlund Rasmussen

- Jeg har håndsprit med mangoduft med. Jeg gider ikke have, at mine hænder lugter af cigaretter.

Christina Christensen, 29, Middelfart

Christina Christiansen har en sjov hat på hvert år. Foto: Sofie Højlund Rasmussen

- Jeg er her med sammen med min kærestes bedste kammerater, og vi har sjove hatte på hvert år. Sidste år havde jeg en ko-hat på, hvor der var lange ører, jeg kunne have øl i. Det er blevet en hel tradition, at vi ankommer og køber det, der falder os ind i shoppen.

Diana Scarpi, 43, Middelfart og Charlotte Waldersdorff Jensen, 39, Fredericia

Diana Scarpi og Charlotte Waldersdorff Jensen har venindehatte på. Foto: Sofie Højlund Rasmussen

- Vi har matchende hatte på, så vi ikke bliver væk fra hinanden. Og skulle det alligevel ske, kan vi altid spørge, om der er en, der har set en med en grim hat, griner Charlotte Waldersdorff Jensen.

- Vi startede klokken otte i morges, og i hatten sidder der drinkspinde, for hver drink, vi har drukket inden vi kom, siger Diana Scarpi.

Frederik Rosenlund

Frederik Rosenlund har et vandtæt tæppe med. Foto: Sofie Højlund Rasmussen

- Jeg har et meget gammelt vandtæt tæppe med. Det har jeg brugt hele dagen enten til at sidde med eller have over mig. Det er helt vildt praktisk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce