Annonce
Bøger

Anmeldelse: Debutroman om hamsterhjulet på Ærø

Jamen dog. Sikke et liv på Ærø. Idet man må gå ud fra, at Mikkel Mosens debutroman har karakter af nøgleroman, får man bl.a. et billede af et jetset på øen bestående af kreative og frigjorte mennesker, der udfolder sig for fuld udblæsning.

Mikkel Mosen har selv bosat sig på Ærø, og det har hans hovedperson, Eik Enghoff, også. Eik er med hustruen, Mona, og tre små børn, kommet til eventyrøen for tre år siden for at få en mere meningsfuld tilværelse, men Eik havner igen i det masterhjul, han flygtede fra i storbyen. Han er ansat i øens turist- og erhvervsorganisation, hvor moderne markeringsføringsprincipper er i højsædet. Eik drømmer om et mere frigjort liv og om at blive forfatter.

Pludselig en dag holder der en knaldrød Triumph Spitfire i indkørslen til Eik og Monas hus i Ommel. Det er Eiks ven fra gymnasiet, Jasper, der er gonzojournalist og forfatter og som lever det frie liv med masser af sprut, stoffer og damer.

Alt det, som Eik går og drømmer om. Og nu snakker de to gamle venner om, at de skal på en roadtrip sammen og leve livet.

Læseren må igennem masser af ord om frigørelse, oprør, indtagelse af whisky, og om hvad joints gennem tiderne har betydet for diverse kunstneres udfoldelser. Ja, vi havde formentlig aldrig oplevet en Paul McCartney, ingen The Rolling Stones og mange andre, og ungdomsoprøret havde heller ikke fundet sted uden stoffer.

Basalt set er dette endnu en bog om en mand, der har svært ved at finde sig til rette i tilværelsen, klemt mellem ønsket om at være fri og hensynet til hustru og børn. Og der bliver bestemt skrevet mange kloge ord herom.

Eik bliver forfatter, og det er Mikkel Mosen jo så også blevet. Processen har været lang for ham - og læserne. Mikkel Mosen skriver godt og har nogle fine metaforer. Selv om man ind i mellem bliver lidt irriteret over kendte og ukendte, der er omtaler af og henvisninger til, så fanger den alligevel.

Skønlitteratur: Mikkel Mosen: "Ud af slumreland"

480 sider, Montagne

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce