Annonce
Sydfyn

Skøjtebanemænd og torvehandlende taler sammen om løsning

Sidste gang, Svendborg fik indviet en skøjtebane, var i 2011 - dengang på Centrumpladsen. Hvis alt går vel, kan byen igen få en af slagsen på torvet. I hvert fald arbejdes der fortsat på at realisere den plan. Arkivfoto: Roland Petersen.
Der er holdt et kaffemøde mellem de torvehandlende og folkene bag idéen om en skøjtebane på torvet, og nu forsøger man sammen at komme op med en brugbar løsning.

Svendborg: Der arbejdes forsat i kulisserne på at få realiseret planen om en skøjtebane på torvet i Svendborg.

Det er den klare konklusion fra en af idémændene til projektet, Poul Erik Andersen, efter han har mødtes med de torvehandlende, som i første omgang ellers ikke så positivt på idéen.

- Vi har haft et møde og begge parter er nu enige om at vi vil arbejde videre med sagen og forsøge at finde en løsning, hvor alle bliver tilfredse, forklarer Poul Erik Andersen, der sammen med byrådspolitikeren Niels Christian Nielsen (S) står bag skøjtebaneplanerne.

Det var i slutningen af maj, at idéen om at lave en skøjte blev præsenteret, men kort tid efter blev den altså mødt af kritik fra de torvehandlenes talsmand, Preben Malund. Han savnede mest af alt, at idémagerne tog en snak med stadeholderne og informerede dem om, hvordan de havde tænkt sig, at torvehandlen og skøjtebanen skulle sameksistere.

Og den snak har man nu taget, røber Poul Erik Andersen.

- Jeg kan godt forstå, at han var sur på os, fordi vi ikke havde nået det. Men vi er slet ikke uvenner og har haft en god dialog om det her, siger han.

- Vi har fået bearbejdet de misforståelser, der var, og nu arbejder vi videre på det her, mens vi holder en tæt dialog med Preben og de torvehandlende, tilføjer Poul Erik Andersen.

Avisen har været i kontakt med Preben Malund, der bekræfter Poul Erik Andersens udlægning af sagen, og fortæller, der er holdt et positivt møde. Han siger desuden, - ligesom Poul Erik Andersen - at de to parter vil holde linjen til hinanden åben under den videre proces.

Annonce

Klar til vinter

Skøjtebaneprojektet er berammet til at koste omkring to millioner kroner, hvoraf man havde samlet de første 1,3 millioner ind. Poul Erik Andersen og Niels Christian Nielsen arbejder for tiden med at skrabe resten af pengene hjem, og så satser de på, at skøjtebanen kan få premiere til vinter, sådan som det hele tiden har været planlagt.

- Det er i hvert fald udgangspunktet, at vi er klar til november, siger Poul Erik Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce